*Nettavisen* Nyheter.

Utfordringer i stefamilier

I våre dager er det nesten unormalt når et parforhold holder livet ut. Og med brudd følger gjerne nye familieforhold med tilhørende utfordringer.

Karlsrud: "Hvilke utfordringer møter stefamiler?" står som tittel for et åpent møte i Familievernkontoret Oslo sør på Karlsrud i morgen kveld.
Dette blir som en blanding av åpen kveld, kurs og samtaler, sier psykologene Sigrid Huun og Hans Christian Ramskov Jensen. Vi vil forsøke å få luftet de mange utfordringene som kommer når en ny familie stiftes. Hver av partene har sine tidligere erfaringer og regler med seg, og så skal disse forsøksvis smeltes sammen.
Hvordan skal og kan barna oppleve en ny far eller mor? Hvordan går de sammen med nye søsken? Blir det sjalusi og bitterhet eller går alt bra?
Vi har jo mange erfaringer med hva slags situasjoner som kan oppstå, og vil gjerne hjelpe der det er nødvendig, sier Ramskov Jensen. Ofte kan det være godt å få høre andres erfaringer og utveksle med likesinnede, og det håper vi å få til på møtet hos oss tirsdag kveld.

Det er ofte når den første store forelskelsen avløses av hverdagen at problemene dukker opp. Hva synes barna om det nye forholdet? Er den nye stemor en "heks" og er stefar alt for streng?
Mange får et nytt familieforhold til å gå helt flott, men andre trenger hjelp, sier psykolog Sigrid Huun og inviteter altså til møte i morgen kveld i Cec. Thoresens vei 1 (REMA-gården) på Karlsrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.