*Nettavisen* Nyheter.

Utformingen av Majorstuen

Leder for Majorstuen Vel, Svein Danielsen, spør i Lokalavisen Frogner 18. januar i år om hvem som skal utforme fremtidens Majorstuen. Det skal alle vi som bor her gjøre. Sammen med fremsynte arkitekter, byplanleggere, politikere og et levende næringsliv.

Majorstuen Vel har engasjert seg sterkt i en rekke viktige utbyggingssaker de siste årene, og vunnet mange viktige slag. Men de har ikke monopol på sannheten når det gjelder å utvikle denne delen av Oslo på en god måte. Derfor bør de heller ikke innlede en valgkamp med trusler mot annerledes tenkende, og avskjære partienes mulighet til å nominere nye kandidater til sine lister, eller nye partier til å stille liste.

Oslo Byaksjon arbeider aktivt for at Oslo skal bli en god by å bo, arbeide og drive næringsvirksomhet i. Vi er på parti med byen! Vi ønsker at Oslo skal tenke fremover og ta innover seg at det er i skjæringspunktet mellom forskjellige interesser at gode byrom og levende bymiljøer skapes.

For oss er de åpne rommene og parkene vi har på Majorstuen viktige kulturelle og sosiale møteplasser som vi ønsker å videreutvikle til beste for alle. Samtidig vil vi bevare de naturskjønne områdene Bydel Frogner grenser opp til, og da er det bare fortetning av bydelen og Oslo for øvrig som kan gi oss fremtidige utviklingsmuligheter.

Oslo Byaksjon frykter ikke høyhus eller andre former for bærekraftig og miljøvennlig nytenkning om hva som er et godt bomiljø. Se bare på Marienlyst. Det er Norges tettest befolkede område, og samtidig et av de mest populære. Her finner vi arkitektoniske perler fra hvert eneste tiår de siste hundre årene samt Norges eneste bulevard Kirkeveien. Her er det kafeer og småbutikker, kontorer og store institusjoner.

Majorstuen bør utvikles som et urbant område i naturskjønne omgivelser. Bogstadveien bør forbli en livskraftig åre i en næringsrettet og levende bydel med plass til fotgjengere, kollektivtrafikk og bilister. Det er bare slik den kan overleve med det mangfoldet den har i dag.Jan Erik Grindheim

Førstekandidat for

Oslo Byaksjon i Bydel Frogner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag