Utforsykling med heis på Grefsen

For første gang er det mulig å bruke skitrekkene i Oslo Skisenter med sykkel

For første gang er det mulig å bruke skitrekkene i Oslo Skisenter med sykkel

I går ble kunne syklister sette utfor i Oslo Skisenter. Før første gang er det nå mulig å ta Grefsenheisen med sykkel.

GREFSEN: I år er første gang skitrekk brukes for å frakte syklister i Kongsberg og Oslo.

- Det er ganske dyrt å drive stolheiser, og det er ingen anlegg som går i pluss på sykkelkjøring. Derfor ville gjøre bruke skitrekkene til frakt, og heller bruke de ekstra kronene på å bygge nedfarter og hopp, forteller Peer Bakke hos Oslo Skisenter.

Mer tilgjengelig

Bakke synes åpningen gikk veldig greit, men innser at markedet de jobber inn i er ganske smalt. Målet er å gjøre sykkelløypene mer tilgjengelige for allmennheten, ikke bare de mest ekstreme syklerne.

Min filosofi er at alle som står på ski og brett også kan bruke sykkelløypene. Til nå har løypene vært for de mest ekstreme, men fremover vil vi satse mer på å bygge løyper for allmennheten, sier Bakke.

400 syklister dagen

Peer forteller at det i Hafjell, som er regnet som en trendsettende arena innenfor denne bransjen, samles rundt 400 syklister på en kjøredag.

Første målet er å komme seg dit. Men vi er forberedt på at det kan ta litt tid. På Hafjell har de holdt på i rundt ti år, sier han.

Frem til vintersesongen vil det nå være tre kjøredager i Oslo Skisenter: tirsdager og onsdager mellom 17.00 og 20.00 og søndag mellom klokken 11.00 og 16.00.

For mer informasjon, se Oslo Skisenters hjemmesider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag