Utilgivelig

Lørdagens kamp i Halden ishall mellom Furuset og Comet var enda en pinlig affære for Ulvene. Kampens resultat er i dette tilfellet noe som kommer i annen rekke på grunn av oppførselen til en del av Furusets tilreisende supportere. Comets mørkhudete svenske spiller André Mattsson fikk ifølge media høre en del rasistiske tilrop fra Furusets supportere. Det var også problemer med fyll, og enkelte av supporterne ble kastet ut av ishallen.
Dette var ikke første gangen at det var rasisme og bråk mellom Furuset og Comet. Da lagene møttes den 26. oktober fikk Furusets finne Markku Vuorisalo en kamps karantene av forbundet for å ha henvist til Mattssons etniske opprinnelse på en nedlatende måte. I kveld blir det holdt en pressekonferanse der supporterklubben kommer til å fortelle sin versjon av saken og hva de har tenkt å gjøre med det.
Lokalavisen Groruddalen er sjokkert over en slik oppførsel fra Furusets supportere. Slike holdninger har ingenting å gjøre på en idrettsarena. Det er enda mer uspiselig når det forekommer fra folk som holder til på Furuset som er et av de mest etnisk sammensatte områder i landet. Furuset supportere burde vel visst bedre enn å hetse folk med annen hudfarge.
Furuset IF tar klar avstand fra slike holdninger, noe de viste klart da de sendte Vuorisalo på klubbens flerkulturelle hockeyskole som "botsøvelse". Representanter for laget som var til stede i Halden prøvde å ta ansvaret og be om unnskyldning overfor vertskapet. Selv om selve laget har lite med dette å gjøre. Det er helt på det rene at slik oppførsel fra supporterne bringer laget i en pinlig situasjon. Er dette en måte å vise sin støtte til laget på? Neppe.
Nå venter vi en reaksjon fra supporterklubben. Og denne reaksjonen bør være et kraftig oppgjør med alle former for rasisme. Her holder det ikke med enkel unnskyldning. Vi håper og tror at supporterklubben klarer å identifisere de ansvarlige bak tribunebråket i Halden og utviser dem fra både supporterklubben og Furuset Forum. Der har de ingenting å gjøre.
Furuset er ikke et rasistisk sted, og et slikt stempel ønsker vi oss ikke. Det vi ønsker er fortsatt å være stolte av både laget og engasjementet rundt det. Derfor må bråkmakerne sparkes ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.