RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utkjøringsforslag utsatt


Behandlingen av Høyres utkjøringsforlag ble utsatt i byutviklingskomiteen 2. desember. Her forslagsstillere Hermann Kopp og Annelise Høegh i Nordbergveien tidligere i høst. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Behandlingen av Høyres utkjøringsforlag ble utsatt i byutviklingskomiteen 2. desember. Her forslagsstillere Hermann Kopp og Annelise Høegh i Nordbergveien tidligere i høst. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Høyres forslag om masseutkjøring fra Vettakollen høydebasseng opp Nordbergveien og ned Sognsvannsveien, ble utsatt i byutviklingskomiteen.

RÅDHUSET: Det opplyser nestleder i komiteen, Tone Tellevik Dahl til Nab.no.

Denne uken gikk hun ut og anbefalte Høyre å trekke forslaget de la frem i oktober, og stille seg bak anbefalingen fra byrådet, som er å benytte Gaustadveien som anleggsvei. Tellevik Dahl hevdet Høyre med forslaget hadde ført Gaustadveien-beboerne bak lyset, fordi blant annet Fylkesmannen og Politiet gikk mot forslaget, som ble vedtatt av flertallet i samferdselskomiteen i høst.

LES TELLEVIK DAHLS UTTALELSER HER

Høyre uenige

Høyres foreslo opprinnelig å kjøre tomme biler opp Sognsvannsveien for så å kjøre massene ut Nordbergveien og videre ut på Sognsveien. Før Byutviklingskomiteens behandling hadde de snudd forslaget, slik at de tomme bilene skulle kjøre inn i en enveiskjørt Nordbergvei, og tilbake med fulle biler ned Gaustadveien.

Byutviklingskomité-medlem Hermann Kopp (H) mente Arbeiderpartiets uttalelser var utidige, og at forlaget deres er fremmet for å fordele belastningen mellom beboerne i området.

LES HØYRES SVAR HER

Må på høring

– Saken ble utsatt fordi det nye forslaget fra Høyre må varsles. I den forbindelse har Arbeiderpartiet stilt spørsmål om man likevel får redusert trafikkbelastning i Gaustadveien siden alle som bor i John Brants vei nå tvinges å kjøre ut i Gaustadveien i stedet for ned Sognsveien slik de gjør i dag, sier Tellevik Dahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere