RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utleier gir blaffen


Nordisk eiendomsforretning AS har sluttet å betale regningene. De dårlige boforholdene her i Stovner senter 1 er nå svært alvorlige.
Nordisk eiendomsforretning AS har sluttet å betale regningene. De dårlige boforholdene her i Stovner senter 1 er nå svært alvorlige.
Beboerne i Stovner senter 1 er rasende over boforholdene. Det får vaktmesterne merke på kroppen hver dag.

STOVNER: Uten så mye som en søppelsekk å hjelpe seg med, må Rogelio Pinones og José Cancino ta imot kjeft og trusler fra sinte beboere hver eneste dag. Etter at eieren Nordisk eiendomsforretning AS stilte seg utilgjengelig på telefon, øker raseriet for hver dag.

Jeg har aldri vært uvenner med noen i hele mitt liv. Nå er det en masse mennesker som er sinte på meg. Det er ikke trygt å jobbe her, sier Rogelino Pinones.

Vi forsøker å gjøre en god jobb. Folk banker på døren min og vil ha hjelp til alle døgnets tider, og jeg forsøker alltid å hjelpe dem, sier José Cancino.

Betaler ikke regninger

Ingen av de to vaktmesterne tør å stå fram med bilde i avisen, av frykt for å bli gjenkjent av beboerne. De forteller om en rekke kritikkverdige forhold i boligkomplekset. De ødelagte postkassene var bare toppen av isfjellet.

Ettersom Nordisk eiendomsforretning ikke har betalt tidligere regninger, er det ingen rørleggerfirmaer eller andre håndverkere som vil ta oppdrag i Stovner senter 1. Vaktmesterne får ikke kjøpt så mye som en sikring på butikken.

Jeg har betalt ting vi trenger med egne penger, men dette får jeg ikke tilbake, sier Pinones.

Hverken han eller Cancino har fått lønn den siste måneden. De har heller ingen arbeidskontrakter. Da Cancino kuttet opp armen under arbeidet, fikk han ingen hjelp av arbeidsgiver. Nå har han ikke fått kontakt med Nordisk eiendomsforretning AS på over en uke.

Vurderer å si opp

Vaktmesterjobben er blitt et mareritt, og begge vurderer å si opp.

Men jeg får ikke engang sagt opp, siden jeg ikke kommer i kontakt med dem. Om jeg sier opp jobben, vil jeg ikke ha rett på dagpenger fra Nav før det er gått åtte uker, sier Pinones.

I oppgangen begynner søppelstanken å bli påtrengende. Søppelsjakta har vært tett i lengre tid.

Jeg er sikker på at det er søppel opp til fjerde etasje nå, sier Pinones og legger hodet i hendene.

Han forteller også at heisen skulle hatt tilsyn for lenge siden. Brannsikkerheten er dårlig ettersom nødutganger er stengt og røykvarslere ikke fungerer. Narkomane beboere legger fra seg sprøyter i oppgangene.

Man må være forsiktig. Det bor jo mennesker her! Hva skjer om det begynner å brenne, hvordan skal folk komme seg ut? Og det bor barnefamilier her. Barna leker i oppgangene, og kan lett stikke seg på sprøytene, sier José Cancino.

Beboerne har ikke lenger tv-signaler ettersom Nordisk eiendomsforretning AS heller ikke har betalt denne regningen.

De har bedt meg juge til beboerne. Jeg har sagt til dem at jeg vil gå til politiet dersom det ikke bedrer seg. Og jeg kommer til å kontakte advokat for å få lønna de skylder meg, sier Pinones.

Nordisk eiendomsforretning AS har valgt å ikke svare på spørsmål fra Lokalavisen Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere