*Nettavisen* Nyheter.

Utnevnt til partnerskole

Herr Grannas fra den tyske ambassaden overrakte PASCH-partnerskole-plaketten, symbolet på at Nordstrand vgs er med i et internasjonalt samarbeide, til Torunn Thomassen.

Nordstrand videregående skole har nå fått sitt synlige bevis på at den er tysk partnerskole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Steffen Overrain fikk bok fra Tanja Knittler ved Goethe Instituttet for god innsats.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bibliotekar Inger Bolling viser boken med utstillingen «UNESCO-Welterbestätten in Deutschland». Her finnes alle bildene fra vandreutstillingen i miniatyr.

NORDSTRAND:Det var en stolt rektor Torunn Thomassen som mottok plaketten av en representant fra den tyske ambassaden.

Nordstrand vgs er som eneste norske skole valgt til å være en av de over tusen partnerskoler verden over som tar del i PASCH - Schulen, Partner der Zukunft (fremtidens partnerskoler).

Prosjektet startet opp i fjor, og koordineres av det tyske utenriksdepartementet. Målsetningen er å vekke unge menneskers interesse for det moderne Tyskland, språk og kultur.

Verdensomfattende

Jeg er veldig stolt over at vår skole er valgt ut. Det er stort å være med på dette verdensomfattende nettverk av samarbeidende skoler. Det er viktig for å styrke språkfagenes status, sier Torunn Thomassen.

Vi er allerede godt i gang med prosjektet. Ved vår samarbeidsskole i Berlin har vi dette skoleåret en egen "Nordstrand-klasse", og i sommer deltok tre av våre elever på sommerskole i Tyskland via PASCH-stipender, forteller hun.

Rektor brukte anledningen til å overrekke språkdiplomet "fit in Deutsch" til de tre elevene, Marie Augesen, Øyvind Worpvik og Steffen Overrain. Bare sistnevnte var tilstede under overrekkelsen.

Diplom og roman

Tysk er et spennende språk jeg vil få god bruk for i fremtiden. Jeg hadde tre fine uker i Kircheim-Boladen, og avsluttet oppholdet med en tysktest. Språkdiplomet gir meg mulighet til senere å studere eller arbeide i Tyskland. Jeg drar helt sikkert tilbake, sier 18-åringen.

I tillegg til diplom, fikk han også overrakt en tysk ungdomsroman av en representant fra Goethe-institutet i Oslo. Det var forøvrig tilsvarende institutt i Berlin som plukket ut Nordstrand som partnerskole.

Grip sjansen

Byrådssekretær Magnus Halle, skolebyråd Torger Ødegaards høyre hånd, var også tilstede under overrekkelsen. Han gratulerte elever og lærere med utmerkelsen, og skrøt av Nordstrand som en foregangsskole i internasjonalt samarbeid.

Til dere elever som får muligheten til å gå på skolen i Berlin neste år, sier jeg: grip sjansen! Det blir en faglig erfaring dere vil nyte godt av. Tysk er det viktigste fremmedspråket etter engelsk i både mine og skolebyrådens øyne. De som vil satse på tysk, satser også på sin egen fremtid, sa Magnus Halle til lydhøre elever.

Tyskland er porten til Europa for Norge. Vi har mange spennende universiteter og tilbud til norske ungdommer. Dere trenger ikke dra til Australia for å surfe. Vi har universitet med surfemuligheter både på vann og snø i nærheten, la herr Grannas fra den tyske ambassaden til.

Samtidig med overrekkelsen av PASCH-plaketten, åpnet også en representant for den tyske ambassaden en internasjonal vandreutstilling i biblioteket. "UNESCO-Welterbestätten in Deutschland", med bilder av 33 tyske kulturminner, er frem til 13. februar åpen for alle interesserte i skolens åpnigstid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag