Utnevnt til Ridder 1. klasse

H.M. Kongen har utnevnt danser, ballettpedagog og administrator Paul Podolski til Ridder 1. klasse av Den Kgl. Norske Fortjenstorden for hans innsats for norsk ballett.

Kjelsås: - Jeg skal leve lenge på alle de fagre ord fra operasjefen og andre under talene ved overrekkelsen av ordenen, sa en strålende fornøyd Paul Podolski etter overrekkelsen.
"Ordensrådet har i sin vurdering fremhevet at han med engasjement og dyp ballettfaglig innsikt har fremstått som en talsmann og pådriver for utviklingen av Nasjonalballettens kår. Han har gjort en enestående innsats for fremme av ballett som kunstart i Norge og for å bringe ballettensemblet ut i landet", melder Slottet.
Ballettmester Sissel Westnes har bodd på Kjelsås hele sitt liv, og i 1977 flyttet flyttet hennes mann og engelske statsborger Paul Podolski også til bydelen. Begge er ansatt i Den Norske
Nasjonalballett, Sissel Westnes siden 1964 som danser og Paul Podolski siden 1966 som danser, nå Nasjonalballetens adminstrator.
Overrekkelsen fant sted fredag 3.november i Kroghsalen i Den Norske Opera etter Nasjonalballettens premiere på "Mesteraften 2006".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.