RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utreder ungdomsskole før sommeren


Lokal gruppeleder for SV, Lill Pleym, (til venstre) tok med bystyrets leder av Kultur- og utdanningskomitéen - Knut Even Lindsjørn (SV) på en befaring på Grefsen vgs - Pleym har selv gått på skolen. Til høyre SVs lokalpolitiker Hanne Lyssand, som også sitter i driftsstyret ved skolen.
Lokal gruppeleder for SV, Lill Pleym, (til venstre) tok med bystyrets leder av Kultur- og utdanningskomitéen - Knut Even Lindsjørn (SV) på en befaring på Grefsen vgs - Pleym har selv gått på skolen. Til høyre SVs lokalpolitiker Hanne Lyssand, som også sitter i driftsstyret ved skolen.
Leder av bystyrets Kultur- og utdanningskomité, Knut Even Lindsjørn (SV), vil ha en Grefsen Ungdomsskole-utredning på bordet før sommeren. Og den vil vi se nøye på, sier han.

GREFSEN: Onsdag for to uker siden vedtok bystyret at Grefsen videregående skole skal utredes som mulig ny ungdomsskole i Nordre Aker.

Haster

Det haster veldig med en ny ungdomsskole i Nordre Aker. Derfor mener jeg at vi kan vente en utredning fra Utdanningsetaten og byrådet før sommeren i hvert fall, sier leder av bystyrets Kultur- og utdanningskomité, Knut Even Lindsjørn (SV).

Grefsen vil bli en super ungdomsskole. Et utrolig flott anlegg som med letthet kan bygges ut vd å blant annet fjerne nåværende brakker, mener han.

I dybden

SV-politikeren var også en av de som engasjerte seg i Grefsen barneskoles fremtid, og partiet var med på å stemme frem flertallsvedtak både i komiteen og i bystyret om at skolen ikke bare skal bygges ut, men også totalrehabiliteres mot stemmene fra Høyre og Frp.

I prosessen før barneskole-saken kom til endelig avgjørelse i bystyret, gikk også Lindsjørn gjennom Utdanningsetaten (UDE)/Undervisningsbyggs kalkyler for de forskjellige scenarioene for barneskolen; bare utbygging, utbygging og litt rehab, og utbygging og total rehab av hele skolen sistnevnte ble til slutt bystyrevedtak. Ved sammenligning med andre gjennomsnittspriser for rehabilitering av skolebygg, så ligger kalkylene til UDE i barneskoletilfellet et godt stykke høyere.

Årsmelding

For det første vil SV sette seg godt inn i byrådets årsmelding for 2007 - særlig under tema «rehabilitering av skoler». Erfaring fra kalkylene for Grefsen Barneskole gir signaler om overprising, og hensyntatt veldig mange forbehold. Derfor vil vi også gå i dybden på den forestående utredningen av Grefsen vgs. som mulig ny ungdomssskole. Blant annet overprising kan jo «skremme bort» prosjekter fra skolebehovsplanen, sier Lindsjørn.

Søskensplitt og Engebråten

SV-politikeren kan ellers fortelle at også skolesituasjonen i Nordre Aker ble tatt opp i forrige onsdags komitémøte.

Blant annet det å splitte søsken til forskjellige skoler er uakseptabelt. Men Utdanningsetaten har svart positivt på at den klarer å unngå det, sier Lindsjørn.

Og jeg har nå sendt brev til skolebyråd Torger Ødegaard, og bedt om en en rask tilbakemelding om høstens elevsituasjon på Engebråten. SV mener paviljonger må vurderes. Det er viktig at barna kan få gå på skole i sitt eget nærmiljø - det må kommunen tilstrebe, sier lederen av Kultur- og utdanningskomitéen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere