*Nettavisen* Nyheter.

Utrolig kul opplevelse!

Solveig Irene Sande Smørholm har fått mange gode venner det siste året. Foto. Elisabeth C. Wang

Solveig Irene Sande Smørholm (14) fra Ullern er én av 15 ungdommer i filmen "TungpustogHjertedunk".

ULLERN: Filmen handler i korte trekk om barn som lever med en kronisk sykdom og hvordan de ønsker å bli møtt, sier Solveig.

Hun har selv opplevd at hverdagen med en medfødt hjertefeil og astma kan fortone seg tøff.

Jeg har hatt litt dobbel uflaks i forhold til at jeg både har hjertefeil og astma, men jeg klarer meg helt fint. Denne filmen er viktig nettopp fordi den opplyser folk og vet folk mer forsvinner også mye av denne usikkerheten, sier hun.

Nå ut til alle

I alt 15 ungdommer bidrar i filmen "TungpustogHjertedunk". Prosjektet er gjort av Forandringsfabrikken i samarbeid med Landsforeningen og Hjerte- og lungesyke (LHL) og Norges astma- og allergiforbunds ungdom og Foreningen for hjertesyke barn (FFHB). Filmen er laget til bruk i ungdomsskolen.

Jeg drømmer om at alle ungdomsskoleelever skal få mulighet til å se filmen, slik at de vet mer om hvordan vi har det. På min skole, Bjørnsletta, er jeg den eneste som har en medfødt hjertefeil. Da er det ikke så rart at folk ikke helt vet hva det har å si i hverdagen, sier hun, og legger til:

Vi kan ikke løpe og pushe oss som andre folk kan. Alt krever dobbel innsats, og det er det viktig at folk vet, sier hun.

Gode venner

Sist uke var det lansering på Vika kino i sentrum. Solveig benyttet anledningen til å glede seg over resultatet, samtidig som hun koste seg med resten av gjengen.

Jeg har fått så bra kontakt med alle sammen, og vi har lovet hverandre at vi skal holde kontakten videre. Vi deler mange av de samme erfaringene og det gjør at det blir enklere å prate sammen. Jeg er utrolig glad for at jeg var med på dette prosjektet. Ingen tvil om det, smiler Solveig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag