*Nettavisen* Nyheter.

Utrolig opphenting holdt ikke for Skeid

Stian Nikodemussen scorte på straffa som ga 3-3. Foto: FOTO: ANDERS HALVORSEN

Skeid snudde 3-1 til 3-3 med én mann mindre, men et frisparkmål sendte Kongsvinger videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jo Andreas Gundersen og Skeid kom tilbake fra 1-3, men slapp inn et frisparkmål og er ute av cupen. Foto: FOTO: ANDERS HALVORSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Skeid-trener Ole-Kristian Vikan satset offensivt mot Kongsvinger. Foto: FOTO: ANDERS HALVORSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var en taktikk fra Vikan å håpe på at Holmen ikke scorte hvis han kom gjennom. Det fungerte. Foto: FOTO: ANDERS HALVORSEN

BISLET STADION: Det så avgjort ut da Kongsvinger gikk opp til 3-1 etter 65 minutter og Skeid hadde én mann mindre. Men etter en utrolig opphenting med to mål på tre minutter, trodde plutselig hele Bislet på Skeid-seier.

Fem minutter senere ødela gjestene festen, og Kongsvinger gikk videre i cupen etter et frispark fra Samir Fazlagic. Trener Ole Kristian Vikan var gretten etter kampen.

– Først og fremst er jeg gretten og bitter fordi vi taper, men veldig stolt av gutta som klarer å komme tilbake på 1-3, sier han rett etter matchen.

Offensivt til verks

Det var et tydelig inspirert og offensivt Skeid som tok i mot gutta fra skogene. Etter litt startproblemer og 1-0 i sekken, overtok Torshov-laget kampen, og hadde flere gode muligheter.

Etter 14 minutter skrur Preben Mankowitz et frispark flott forbi Kim Deinhoff i Kongsvinger-buret, og Skeid var med igjen.

Resten av omgangen er jevnspilt, med gode sjanser til begge lagene, og høyst delaktig var Skeids Bardh Shala.

– Vi hadde lave skuldre før kampen, og gikk for gull hele kampen. Vi får et uheldig rødt kort, men ga aldri opp, sier han etter kampen. Tydelig skuffa etter å ha snudd kampen til 3-3, og ryke på en dødball imot.

Kjempende okser

Andre omgang var ikke eldre enn syv minutter da Peter Sørensen Nergaard dro ned en KIL-spiller og så sitt andre gule for kvelden, og det tok ikke lang tid før Kongsvinger plutselig hadde en tomålsledelse.

Men Skeid ga aldri opp, og slo om til tre forsvarsspillere. Det betalte seg, og i løpet av tre minutter rundt ti minutter før slutt, hadde Skeid utlignet førstedivisjonslagets ledelse. Da begynte alle å tro på avansement.

– Det er melodien i Skeid. Vi har ikke tid til å henge med hue når vi ligger under, sier trener Ole Kristian Vikan.

Men da publikum nesten forventet enda ei Skeid-scoring, kom Kongsvinger tilbake og avgjorde kampen.

– Vi står veldig offensivt på slutten. Selv på 3-3, men vi kunne ikke legge oss bakpå. Da hadde de spilt gjennom oss, og vi hadde nok ikke orka 30 minutter til, sier Vikan.

Ny viktig kamp til helga

Etter en litt dårlig åpning hvor Kongsvinger dominerte og fikk ei scoring, gjorde et par taktiske grep at Skeid overtok kampbildet.

– Vi var veldig offensive før kamp, og så at KIL-spillerne tok lett på oppvarminga. Og når vi slutter å slå langt på Førsund (Kongsvinger-forsvarer, journ.anm) og satser på at Kim Holmen ikke scorer hvis han kommer gjennom, så overtar vi, sier Vikan.

Han trekker frem lagets innsats og vilje på 1-3, og er stolt over gutta sine.

– Det er bra laginnsats, og spillet før scoringa til Bhard er veldig flott, men jeg blir alltid forbanna av tap uansett hva det gjelder, sier han før han legger til:

– Det er ny viktig kamp på søndag, hjemme mot Tromsø 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.