RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utropt til flaggskip!


Barnehagebyråd Torger Ødegaard overrakte blomster og bilder i gave til enhetsleder Line Brandt ved Margarinfabrikken barnehage, som ble åpnet med brask og bram tirsdag sist uke.
Barnehagebyråd Torger Ødegaard overrakte blomster og bilder i gave til enhetsleder Line Brandt ved Margarinfabrikken barnehage, som ble åpnet med brask og bram tirsdag sist uke.
Det er ikke akkurat beskjedne karakteristikker som blir Margarinfabrikken barnehage til del. Tirsdag var det snorklipping.

SAGENE/BJØLSEN: – Jeg er superstolt over å stå til rors i dette flaggskipet, jublet barnehagesjef Line Brandt til gjestene som overvar åpningen.

Omsorgsbygg, Bydel Sagene, byråd Torger Ødegaard, arkitekter og entrepenører. Alle var de der for å hylle Norges største barnehage med 500 barn. Kritikken mot «fabrikken» har vært til dels sterk, men det var det ikke mange sporene igjen av på en sådan festdag.

– Vi har et fantastisk uteområde, etter barnas ønsker og behov. Dette er rene fornøyelsesparken for lek og livsutfoldelse, proklamerte stolte Brandt.

Magnet

Til vanlig er det manko på barnehagepersonell her til lands, men på «fabrikken» har det gått som kniv i varmt smør.

– Vi har 52 ansatte, og de har det vært lett å rekruttere, sa Brandt.


– Mange er kritisk til de store barnehagene. Det er viktig å høre på, slik at vi kan utvikle oss til det bedre, sa Brandt.

Også stolt

Barnehagebyråd Torger Ødegaard (H) følte seg nærmest tom for ord, da hans tur kom. Men han var ikke snau, han heller.

– Jeg føler meg jo som fadder til prosjektet, ettersom jeg var involvert i 2006, da vi kjøpte tomten for 47 millioner kroner. Det var kontroversielt. Ikke mange så for seg en barnehage i en gammel smørfabrikk. Dette er Oslos fineste, ja Norges fineste barnehage, slo byråden fast.

Han tror gigantbarnehagen vil vekke internasjonal oppsikt.

– Vi har fått henvendelser fra utlandet, så her blir det nok noen besøk i tiden som kommer, la byråden til.

Han tok selvkritikk på trafikksituasjonen, som Østkantavisa har skrevet om tidligere.

– Det skjønner jeg veldig godt. Det må komme betryggende løsninger. Er det noe vi er opptatt av , er det at barna våre skal være trygge, sa han.

Bydelsleder Per Overrein (Ap) fulgte opp lovordene fra blått hold.

– Jeg er enig, dette er Norges beste barnahage. Den må også bli den beste pedagogisk. Mange av oss skulle sikkert ønsket oss en barndom som dette, sa han. Bydelen overrakte også gave, et bilde med «Per Margarin» på, laget av Leif Gjerland.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere