*Nettavisen* Nyheter.

Utsatt billettsystem

Det nye elektroniske billettsystemet til Sporveiene er nok en gang utsatt. En endelig dato er ikke satt, og det kan drøye til neste år, sier Anita Kiil, markedssjef hos Trikken.

MAJORSTUEN: Sporveiene har startet arbeidet med å tilpasse prisene til det nye elektroniske billettsystemet. De elektroniske boksene som er montert blant annet på trikken er foreløpig ute av drift.

Delbetaling

Vi ser på flere løsninger med tanke på priser, kort og reisings når det nye elektroniske billettsystemet er oppe og går, men det er tidligst operativt sent på høsten i år, og muligens ikke før på nyåret. En endelig dato er ikke satt. Vi må først bli ferdig med å montere utstyret på trikker, t-baner, tog og stasjoner. Så må systemet testes i en prøveperiode før det implementeres for alle brukere, sier Kiil.

Systemet vil blant annet åpne for å ha priser som bare gjelder i for brukere av deler av t-banenettet. For eksempel mellom Majorstuen og sentrumsstasjonene. Et kort kalt Flexus vil være det eneste du trenger for å benytte all type kollektivtrafikk, enten det er trikk, buss, t-bane, båt eller tog.

Det er et lite kort som passer i lommeboken, på størrelse med et kredittkort, sier Kiil.

Nye priser

Systemet skulle vært i bruk fra 1. januar, men er foreløpig ikke ferdig testet og flere stasjoner må oppgraderes før den nye billettordningen kan tas i bruk. Fra 1. mars setter Oslo sporveier opp prisene på trikken. I flere medier har det kommet frem at prisene skulle justeres opp i rushtiden, men det er i følge Anita Kiil en misforståelse.

Antakelig er det skjedd en feil da vi uttalte oss i media, i forbindelse med mulighetene rundt det nye elektroniske billettsystemet. Poenget er jo å få flere til å benytte kollektiv transport i rushtiden, ikke færre, sier markedssjefen. Prisen på enkeltbilletten er uendret, men det er flexikortene som får nye priser. Dessuten går tremånederskortet ut av produksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag