RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsatt ungdom får jobbtilbud

Ungdomsteamet i Oslo indre øst klarte i fjor å få sytti ungdommer som hadde havnet utenfor samfunnet inn i et målrettet jobbtilbud. Dette var beste resultat siden oppstarten i 1999, i følge leder Mehrad Ganji.

Grønland: Ungdomsteamet til Oslo kommune har kontor på Riverside på Grønland, og består av fire miljøarbeidere med bakgrunn som sosionomer og pedagoger. De jobber ute i felten med ungdom mellom 16 og 20 år i Oslo indre øst. Enhetsleder Mehrad Ganji sier seg svært godt fornøyd med teamets innsats.
70 ungdom inn i varmen
Vi klarte i 2005 å få 70 ungdommer, som på ulikt vis hadde havnet utenfor skole eller arbeid og som var i faresonen, inn i målrettede arbeidsmarkedstiltak. Dette er om lag ti flere enn året 2004 som var det beste så langt, sier enhetsleder Mehrdad Ganji.
Dette maktet vi i nært samarbeid med Aetat, sosialkontor og barnevernet. Men den mest vesentlige årsaken var at teamet jobbet hardt og målrettet over lang tid mot disse ungdommene som vi så trengte snarlig hjelp, sier han.
Vi driver også oppfølging av disse, men også av andre som vi forsøker å hjelpe inn i en meningsfylt tilværelse. Vi har sett mange gode resultater, og ikke minst eksempler på at det er mulig å hanke inn ungdommer før de havner for langt utpå skråplanet, sier Ganji.
Barneprostitusjon borte
Ungdomsteamet, som har områdene rundt nedre del av Akerselva, Vaterlandsparken, Oslo S og Skippergata som sitt nedslagsfelt, har observert at rusproblematikken og prostitusjon blant mindreårige har avtatt de senere år.
Vi hadde før tilfeller med barneprostitusjon og sniffing rundt Vaterland og ned mot Oslo S. Dette er borte, og vi ser ingen økning i antall rusmisbrukere i den aldersgruppen vi primært skal hjelpe, sier Ganji videre.
Imidlertid kan vi konstatere at de harde rusmisbrukerne neppe har minket i antall. Disse holder til rundt Eika, men mesteparten rundt Skippergata etter at Plata ble "nedlagt". Vi oppsøker også disse miljøene, men tar oss av de som er i vår aldersgruppe, understreker han.
Hva med hasjomsetningen i disse områdene?

Vi konstaterer at antallet som selger hasj har økt, og at det foruten langs nedre del av Akerselva også selges på fortau og utenfor T-banestasjonen på Grønland.
Vi er i dialog med disse ungdommene også. Mange ligger innefor vår oppsøkende virksomhet, og vi forsøker så godt vi kan å få disse i en annen geskjeft. Noen ganger lykkes vi, kan Ganji konstatere.
Har tillit
Teamet har et nært samarbeid med Grønland politistasjons spesialavdeling "Gatepatruljen", som vesentlig jobber i de samme områdene som Ungdomsteamet. Ganji understreker imidlertid at de ikke vil oppfattes som noe politi blant ungdommen, men tvert imot som en gruppe som skal hjelpe de unge på rett kjøl.
Vi driver ikke etterforskning eller pågripelse av eventuelle kriminelle som vi kommer borti. Det er viktig å påpeke, sier han til slutt, og konstaterer at teamet har en flott dialog og nyter tillit blant ungdom som trenger hjelp.
Vi har sett mange eksempler på at det er mulig å hanke inn ungdommer før de havner for langt utpå skråplanet
Mehrad Ganji


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere