RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsetter avgjørelse om treff-steder

Saken om samling av treffsteder i Østensjø utsettes. En arbeidsgruppe skal nå fokusere mer på brukernes ønsker.

ØSTENSJØ: På mandagens BU-møte var det et forslag fra bydelsdirektøren om å etablere ett felles treffsted for mennesker som har eller har hatt psykiske lidelser. I dag er det tre slike steder i bydelen. På grunn av ønske om effektivisering og kvalitetsøkning ville bydelsdirektøren samle disse i andre etasje på Abildsø seniorsenter. Som Nordstrands Blad skrev 20.mars er ikke alle brukerne like enige i dette forslaget. På mandagens møte hersket det en stund forvirring om hvilket vedtak som er gyldig i denne saken. Leder i Omsorgskomiteen, Tore Lundberg (Ap), sa fra talerstolen at han hadde lett gjennom 11 protokoller fra BU-møter uten å finne vedtaket som BU-politikerne mente de hadde gjort. Til slutt fant han et vedtak fra 16.12.2004 som ikke var registrert i protokollen. Dette vedtaket ble igjen fremmet av Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti og vedtatt mot tre stemmer fra Høyre.

Det skal nå nedsette en arbeidsgruppe som får i oppdrag å utrede alternative løsninger for treffstedene. Utredningen skal gi svar på om det skal satses på ett, to eller tre steder. Utredningen skal også gi svar på hvilken lokalisering som egner seg, åpningstider, tilgjengelighet, aktivitetstilbud og bemanning.

Arbeidsgruppen skal bestå av en representant fra administrasjonen, tre representanter fra treffstedene og to politiske representanter fra BU. Tore Janssen (SV) og Inger Haagaas (H) ble valgt som politiske representanter i arbeidsgruppen. Det var bred enighet blant BU-representantene om at brukerne må bli hørt i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere