Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter operaforestilling

Den Norske Opera & Ballett har i dag besluttet å utsette oppsetningen av operaen Jorden rundt på 80 dager, til sesongen 2009/10.

Operaen vil i stedet by på en rekke operagallaer på de opprinnelige spilledatoene til Jorden rundt på 80 dager.

Og Operaen åpner fortsatt som planlagt med åpningsgalla 12. april.

Dette melder de i en pressemelding i dag.

Ingen garantier

For knappe to uker siden valgte Den Norske Opera & Ballett å utsette billettsalget til 18. februar.

Bakgrunnen var forsinket ferdigstillelse av det scenetekniske utstyr fra Statsbyggs leverandør. Siden dette har Statsbygg og Operaen hatt en kontinuerlig dialog om situasjonen.

De siste dagene har det blitt klart at leverandøren ikke kan garantere ferdigstillelse og uttesting av deler av det sceneteknisk utstyret i tide.

Dermed blir det ikke sikret nok tid til opplæring for det scenetekniske personale. Verken Statsbygg eller Den Norske Opera & Ballett vil utsette Operaens ansatte for den sikkerhetsrisikoen det ville ha medført.

Åpner som planlagt

Det er i dag ingen indikasjoner på at ikke åpningsgallaen 12. april og hele det øvrige sesongprogrammet, kan gjennomføres som planlagt.

Første nye operaproduksjon på Hovedscenen blir Don Carlos 20. september.

- Vi planlegger nå en rad med operagallaer med Operaens orkester, kor og solister, og inviterte gjester. Vi beklager sterkt at Jorden rundt på 80 dager blir utsatt til neste sesong, men håper at vi med disse festforestillinger kan by på publikum på et attraktivt operatilbud. Det blir uansett operafest i Bjørvika denne våren, sier operasjef Bjørn Simensen.

Billettsalget starter som tidligere meldt 18. februar.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday