Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter vanskelig vedtakSvarttjern borettslag håper byggemarkedet roer seg

Svarttjern borettslag holdt ekstra- ordinær generalforsamling for lukkede dører sist onsdag.

Bjøråsen Skole: Lokalavisen Groruddalen måtte forlate lokalet etter at det ble holdt avstemning på om møtet skulle stenges for pressen. Møteleder Daniel Siraj fra OBOS henviste til borettslagsloven og sa at noen måtte fremme forslag om dette i så fall.
- Jeg ser ikke noe galt i at pressen er tilstede. Dette er et stort løft for borettslaget og er av offentlig interesse, mente en av de fremmøtte.
Svarttjern borettslag har fått mediaoppmerksomhet etter store kostnadsoverslag på rehabiliteringen. I dyreste fall vil forestående rehabilitering koste omlag 640 millioner kroner. Styreformann Tor-Erik Røberg-Larsen, som selv er pressemann, stemplet Lokalavisens oppslag som løgnaktig.
- Avisen har fyrt oppunder og spredt usannheter, hevdet han.
Et tredvetalls andelseiere ønsket pressen til stede, men et simpelt flertall sa nei.
Gallopperende priser i byggemarkedet skal være noe av det som ligger bak de svimlende summene. Man håper at byggemarkedet roer seg ned og at man får innvilget offentlig støtte. Ifølge Ap-politiker og Svarttjern-beboer Anders Ørnø Røberg-Larsen vedtok generalforsamlingen å utsette hele saken.
- Man ga styret og byggekomiteen et mandat om fritt å bestemme når man skal sammenkalle til møte igjen og vedta rehabiliteringen. Det skjer innen utgangen av 2009. Dette blir helt opp til styret, sier han i en kommentar til Lokalavisen Groruddalen.
Styreformannen ønsker ikke å snakke med avisen om møtet.
- Dette er helt uinteressant. Jeg gidder ikke å snakke med deg, var alt Tor-Erik Røberg-Larsen rakk å si før han la på røret.

Frykter fremtiden

Selv om ingenting ennå er spikret, frykter flere beboere at de blir sittende med skyhøy fellesgjeld. Utfordringen nå blir å finne et spiselig alternativ som er til å leve med. En beboer som ikke ønsker stå frem med navn, er lettet over utsettelsen.
- Det er høyt opp og langt frem, foreløpig er alt åpent, sier beboeren på telefon.

Dette er helt uinteressant. Jeg gidder ikke prate med deg.
Tor-Erik Røberg-Larsen

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus