RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stiller spørsmål til statsråden: Odd Einar Dørum (V). Foto: Arkiv
Stiller spørsmål til statsråden: Odd Einar Dørum (V). Foto: Arkiv

Utskrivningspraksis opp i Stortinget

Odd Einar Dørum tar i dag opp problemene med utskrivningspraksisen ved Ullevål universitetssykehus i Stortingets spørretime.

STORTINGET: Det var under BU-møtet i Nordre Aker 31. januar at bydelsoverlege Georg Semcesen fortalte om grove og graverende eksempler på at eldre mennesker blir skrevet ut fra Ullevål universitetssykehus før de er ferdig utredet.

I spørretimen

Jeg har sammen med Nordre Aker Venstre utarbeidet spørsmål til helse- og omsorgsministeren, forteller stortingsrepresentant og tidligere justisminister Odd Einar Dørum til Nordre Aker Budstikke.

Klokken elleve i dag vil han stille følgende spørsmål til Sylvia Brustad under Stortingets spørretime:

«Vi har mange graverende og sjokkerende eksempler på eldre og syke mennesker som har blitt skrevet ut fra Ullevål universitetssykehus, uten å være ferdig utredet. Dette uttalte bydelsoverlegen i Nordre Aker. Virkeligheten bak en slik beskrivelse bidrar ikke til å sikre verdighet for eldre med komplekse sykdomsbilder. Hva vil statsråden gjøre for å bedre samarbeidet mellom det statlige og det lokale helsetilbudet for syke eldre i livets sluttfase?»

Stort inntrykk

Hva synes du om at bydelsoverlegen går ut med slike sterke beskrivelser i BU?

Det må vi ta med den største alvorlighet. Når en medisinsk ansvarlig går ut med dette regener jeg med at det bygger på smertefulle erfaringer, sier Dørum,

Jeg har hørt mange ganger i bydelsutvalgene at det er slik at syke gamle mennesker kan bli kasteballer i systemet. Likevel er det en stor overgang til en slik klar og tydelig tale som her. Dette gjør et stort inntrykk på meg.

Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere