*Nettavisen* Nyheter.

Utslitt trebarnsmor fikk frivillig bestemor

STØTTE: May-Brit Bastiansen (65, t.h.) fra Ellingsrud er frivillig hos Home-Start og er hos familien på Hasle fire timer i uka for å avlaste mor Christine Hauge (31, t.v.) med tvillingene Jens og Liv (5 mnd.). Foto: FOTO: CARINA ALICE BREDESEN

Etter å ha brutt sammen på helsestasjonen tråkket Christine Hauge (31) over «hjelpeterskelen» og fikk en frivillig bestemor i belønning.

HASLE: To trøtte smårollinger sitter i hver sin vippestol og venter lengselsfullt på formiddagsluren. Mamma Christine Hauge (31) tar seg av Jens (5 mnd.), mens May-Brit Bastiansen (65) trøster tvillingsøster Liv (5 mnd.) som har fått nok av å vente.

Oppmerksom døråpner

Med tre barn under 2 1/2 år, storebror Olav har plass i barnehage, er er det lett å føle seg utilstrekkelig. Men å skulle gå til det skrittet og be om hjelp til å passe sine egne barn, kan føles som et nederlag for mange foreldre.

For Christine var det en oppmerksom helsesøster som ble døråpneren da hun var på tremånederskontroll med tvillingene Jens og Liv.

Det er ikke alltid så lett å spørre om hjelp

– Jeg så nok litt sliten ut. Og hun spurte innstendig «hvordan har du det?». Da begynte jeg bare å stortute, forteller bekkelagsjenta som jobber som journalist. Hun er nå bosatt på Hasle med kjæresten Arve Rosland og deres tre barn. Hans familie bor på Vestlandet og hennes foreldre er i full jobb.

Handle uten tvillingvogn

Helsesøsteren tipset henne om Home-Start. Men Christine kastet seg ikke over telefonen umiddelbart.

– Det er ikke alltid så lett å spørre om hjelp, sier trebarnsmoren. Hun søkte på nettet for å få mer informasjon, og diskuterte med både kjæresten og venninner før hun il slutt tok kontakt med Home-Start.

– Jeg lurte på om jeg hadde det fælt nok. Og så er det det å føle at man mister den berømte kontrollen, da, sier Christine.

Etter at May-Brit Bastiansen (65) kom som en hjelpende hånd til familien rekker Christine til og med å bestille time hos tannlegen. Og de dagene May-Brit har vært hos henne, føler hun også at hun har overskudd til å leke ordentlig med Olav (2 1/2) etter å han henta ham i barnehagen.

– Jeg bruker timene May-Brit er her til alt fra praktiske ting, du aner ikke hvor deilig det er å gå i butikken uten tvillingvogn, til å slappe av, forteller Christine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.