RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsolgt for klær til Fido


Papillonen Samson er en av de heldige som har fått jakke av matmor i julegave:
Papillonen Samson er en av de heldige som har fått jakke av matmor i julegave:
Det er ikke bare sportsbutikkene som sliter med å fylle etterspørselen etter varme vinterklær, jakker til Fido har sjelden solgt bedre.

GrûNERLØKKA: – Det begynner å bli veldig utplukket. Og det håpløst når det er utplukket også hos leverandørene, sier eier av butikken Hundehjørnet Anne-Lise Juul til Nrk.no.

Selv om mange sikkert vet at det er viktig å kle små hunder med lite pels godt i sprengkulda, kommer også Juul med oppfordring til eiere av store hunder.

– Også store hunder trenger klær. Gamle hunder, hunder med en eller annen sykdom eller som har problemer med ledd eller forkalkninger trenger også klær i kulda, forteller hun.

Klare signaler

– Ulven i Østerdalen er laget for å overleve all slags vær, med tykk underull og tykk pels. Slik er ikke våre hunder, og derfor er det vikitg å ta vare på dem i denne kulda vi nå opplever, sier professor ved Norges Veterinærhøgskole, Ellen Bjerkås.

Det finnes utallige hundearter i Norge, og mange hunder har ikke noe pels på kroppen, og fryser lett. Men Bjerkås presiserer at en hund gir eieren klare signaler om den ikke er fornøyd.

– Hunder som fryser skjelver kraftig. De løfter potene fra bakken når de er ute, og mange er nølende til å forlate komforten i hjemmet, sier hun.

Bling og stæsj

Nordmenn bruker flere millioner i året på hundene sine, og det er en fortsatt voksende industri. Det er uttallige ting å velg mellom, og det er like mye mote og trend som det er funksjonelt. Bjerkås har flere tips til usikre hundeeiere.

– Det er viktig at plagget passer i størrelsen, og at det ikke henger for mye dingel-dangel fra plagget som irriterer hunden. Det skal varme rundt brystet og være bevegelig. Jeg har ingenting imot litt bling til de firbente, bare sørg for at det er funksjonelt, er oppfordringen fra professoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere