*Nettavisen* Nyheter.

Utstilling fra Afrika

Gro Hoddevik og de andre ansatte på Deichman Bjerke har sammen tatt med forskjellige gjenstander med opphav fra Afrika.

På biblioteket på Bjerke kan du de nærmeste ukene få et møte med afrikansk kulturarv.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et lite utvalg: Her er noe av det du kan se på biblioteket.

BJERKE: Fredag 30. oktober fikk riksantikvaren ønsket sitt oppfylt da de kom med forslaget om å holde en utstilling om Kulturarv i Afrika på Deichmanske bibliotek på Bjerke.

Utstillingen "Kulturarv i Afrika" har mange spennende plakater, bøker og gjenstander med opphav fra Afrika å tilby leserne.

Lengre enn planlagt

Avdelingslederen Gro Hoddevik mener at utstillingen passet perfekt pga at biblioteket fra før av har mange brukere med utlandskbakgrunn.

Utstillingen som egentlig hadde planer om å vare til 16. november ble etter oppfordring av mange utsatt en uke til.

– Det er jo veldig morsomt at folk som stikker innom biblioteket stusser over de forskjellige plakatene og gjenstandene som biblioteket har å tilby, forteller Gro Hoddevik.

En kulturarena

Gro forteller at Biblioteket har som et mål om å være en kulturarena for de 8-9 tusen brukerne av biblioteket. De arrangerer "bokkafeer" hele ti ganger i året og ønsker alle velkomne. Neste ut er for øvrig forfatteren Jan Gunnar Arntzen med boka "Oslo før og nå".

– Vi prøver å gi brukerne våre det "lille ekstra" ved å tilby mer enn bare bøker. Vi prøver også å oppfylle politikernes ønske om å være et kultursenter, sier Gro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.