Utstilling om Sør- Afrika ga rekord

Utstillingen Mot og motstand, om de sørafrikanske fredsprisvinnerne, trekker publikum til Nobels Fredssenter.

Utstillingen Mot og motstand, om de sørafrikanske fredsprisvinnerne, trekker publikum til Nobels Fredssenter. Foto: Foto: Sara Johannessen/Nobels Fredssenter

Utstillingen Mot og motstand, om de sørafrikanske fredsprisvinnerne, har bildratt til at Nobels Fredssenter satte publikumsrekord i mai og juni. Tendensen ser ut til å holde seg i juli.

Valgkamp 1994. Nelson Mandela på Athlone stadion nær Cape Town. Bildet vises i utstillingen Mot og motstand på Nobels Fredssenter. Foto: Foto: George Hallet

SENTRUM: Utstillingen Mot og motstand har fredsprisvinnerne Nelson Mandela, FW de Klerk, Desmond Tutu og Albert Luthuli i fokus.

Gjennom et stort utvalg fotografier, sju korte dokumentarfilmer og en rekke kunstverk, fortelles Sør-Afrikas dramatiske historie – om fremveksten av apartheid og overgangen til et demokratisk samfunn.

-VM i Sør-Afrika kan være en medvirkende årsak til den store interessen for utstillingen, men de sørafrikanske fredsprisvinnerne har alltid hatt stor appell til vårt publikum. Nelson Mandela står i en særstilling, og denne utstillingen setter hans virke i en historisk ramme som våre besøkende finner interessant, sier Nobels Fredssenters direktør Bente Erichsen.

Ved siden av Mot og motstand og A Call to action – om fredsprisvinner Barack Obama, får Nobels Fredssenters publikum oppleve de faste utstillingene Nobels hage, Nobelkammeret og Den elektroniske veggavisen,

Nobels Fredssenter åpnet i juni 2005 og har i løpet av sine fem år etablert seg som en av de best besøkte publikumsattraksjonene i Oslo. Senteret har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Utstillingen Mot og motstand vises t.o.m. 21. november, mens utstillingen A Call to Action vises t.o.m. 3. oktober.

I sommersesongen holder senteret åpent hver dag fra kl 10 – 18. Det er daglig omvisninger på norsk kl 14 og på engelsk kl 12 og 15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag