RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utstilling til støtte for japanske barn


Salgsinntektene fra Kazuhiko Yamadas tegninger går til barn i Japan.
Salgsinntektene fra Kazuhiko Yamadas tegninger går til barn i Japan.
Arkitekt Kazuhiko Yamada, bosatt på Rodeløkka, følte frustrasjon over å ikke kunne bidra med noe etter naturkatastrofen i hjemlandet.

KAMPEN: Yamada er fra Sapporo, flyttet til Norge i 2006 og jobber hos Jarmund/Vigsnæs arkitekter. Det har vært tøft for arkitekten og hans japanske kone å se de sjokkerende bildene fra hjemlandet.

– Den første uka etter jordskjelvet måtte kona og jeg følge alle nyheter fra Japan, og det var trist og vanskelig å være så langt unna, sier Yamada.

Så da bestemte arkitekten seg for å prøve å bidra med det han kunne, nemlig tegne. Når Yamadas hjerne trenger en hvil setter han seg gjerne ned med blyant og papir og tegner det som dukker opp i hodet. Disse bildene selger han nå for å hjelpe japanske barn som har det veldig vanskelig.

Innehaver av Kampen studio,

Mai Yoon, har selv kjøpt et av bildene hans via Facebook, og inviterte Yamada til å ha sin salgsutstilling i hennes studio i Sonsgate 7 ved Kampen park.

– Han har allerede solgt bilder for over 20.000 kroner, som er donert til Røde Kors og øremerket Japan. Nå håper jeg at utstillingen hos oss skal hjelpe til å skaffe mer penger til de som så sårt trenger det, sier Mai Yoon.

Utstillingen varer ut april, og bildene er også tilgjengelige på nettbutikken www.theyooniversestudio.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere