RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvalg for avviklingen av Prinsdal skytebane

Et hurtig- arbeidende utvalg jobber nå med å finne en tilfreds- stillende løsning for Nordstrand skytterlag i forbindelse med avviklingen av Prinsdal skytebane.

Søndre Nordstrand: Lokalpolitikere i Søndre Nordstrand står samlet imot forslag om å relokalisere skytebanen i bydelen.

Å legge skytebanen til Grønmo vil bare være å flytte problemet fra et sted til et annet, sier nestleder i Søndre Nordstrand bydelsutvalg, Rupinder Kaur Bains (A).

Arbeidsgruppen

Et hurtigarbeidende utvalg arbeider nå med å finne en tilfredsstillende løsning for Nordstrand skytterlag når Prinsdal skytebane avvikles 31.12.2007. Under første møte i utvalget 17. februar 2006 var det enighet om å opprette en arbeidsgruppe som kan utføre oppdrag på vegne av utvalget. Arbeidsutvalgets oppgave er å undersøke blant annet om det er ledig og tilstrekkelig kapasitet på eksisterende skytebaner med relevant beliggenhet og størrelse i henhold til Nordstrand skytterlag sine behov. Gruppen skal dessuten forsøke å finne nye områder for anleggelse av skytebane i aktuelle geografiske områder. Under BU-møte i Bydel Søndre Nordstrand 23.03.06 ble det fremmet forslag om at bydelsadministrasjonen burde delta i denne arbeidesgruppen.

Vi i bydelen er per idag ikke representert i denne arbeidsgruppen så venstresiden har forlangt å ta dette opp i BU. Vi ønsker at administrasjonen i Søndre Nordstrand skal være involvert i gruppen, forteller Rupinder Bains.

Saken skal behandles i BU-møte den 27.april.

Alternative løsninger

Bains presiserer at man i bydelen er opptatt av at man ikke går inn for forhastede løsninger:

I BU Søndre Nordstrand ønsker vi å jobbe med å fremme andre alternativer. Det mest logiske synes vi måtte være å bruke skytebaner som allerde eksisterer, som for eksempel Enebakk skytebane. Det kan da ikke være nødvendig at skytebanen ligger i dette området, skytterlaget kan da reise litt utenfor bydelen. Vi hverken ønsker eller har noen forpliktelse til å erstatte Prinsdal skytebane her i bydelen.

Søndre Nordstrand har nok

Bydelspolitikeren er svært oppgitt over forslaget om å legge en ny skytebane i bydelen:

Jeg er veldig skuffet over forslaget om å legge skytebanen til Grønmo. Søndre Nordstrand har da hatt nok belastninger. Hvorfor skal denne bydelen ta seg av alt? Nå som vi endelig blir kvitt søppelfyllingen på Grønmo, skal vi med én gang få tildelt en ny belastning?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere