RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgitt: Ole "Olle" Thorvik er oppgitt over det politiske forslaget om å stenge byens vannhull en time tidligere. - Vi åpner det motsatte av det ønskelige. Vi får mer bråk, illegale nattklubber og private nachspiel i boligområder, sier han.
Oppgitt: Ole "Olle" Thorvik er oppgitt over det politiske forslaget om å stenge byens vannhull en time tidligere. - Vi åpner det motsatte av det ønskelige. Vi får mer bråk, illegale nattklubber og private nachspiel i boligområder, sier han.

Utvid åpningstidene!

Tidligere restaurant- og nattklubbeier Ole "Olle" Thorvik mener det politiske forslaget om innskrenket skjenketid er en ønskedrøm for et roligere sentrum.

Frogner: Flere innskrenkningsmetoder har vært forsøkt de siste tiårene, men hver gang uten hell. Nå må vi se på andre alternativer. Når det gang på gang viser seg at innskrenking og alkoholstopp ikke fungerer, må vi åpne for nye tanker. Gi skjenkesteder i sentrum utvidet åpningstid, slik at ikke alle må hjem fra byen samtidig, sier Olle Thorvik.

Dårlig erfaring

Jeg er ikke lenger i bransjen og snakker derfor ikke for min syke mor, men Norge er blitt internasjonalt, og vi kan ikke gå tilbake til slik det var før, sier Olle.

Selv om han ikke lenger er i utelivsbransjen, bør han ha god peiling på hva han snakker om. Allerede tidlig i tenårene jobbet han i familiens restaurant, og som 22-åring åpnet han sin første nattklubb, Stravinsky.

Klubben i Rosenkrantz ate er for øvrig fortsatt i live og like populær over 20 år senere, selv om stedet har skiftet eier flere ganger. Senere ble det kjempesatsingen Kreml, med nattklubben Kaare Hansen i kjellern, 90-tallets hotteste sted Kristiania i Kristian IVs gate, og chillout-stedet Tea Lounge på Grünerløkka for å nevne noen av konseptene han har vært involvert i eller drevet.

På nittitallet skiftet regjeringen stengetidene fire ganger, på like mange år. Da skjenketidene ble innskrenket, ble det mer bråk og lengre taxikøer, de illegale nattklubbene poppet opp som paddehatter, og horder av festglade folk dro på private nachspiel i boområdene. Etter 25 år i utelivsbransjen forteller erfaringen meg at forslaget ikke vil gi noen bedring i det hele tatt, snarere tvert i mot, sier Olle.

Utelivets dynamikk

Den tidligere utelivskongen er overbevist om at differensierte skjenketider, i samkjøring med at enkelte får utvidet åpningstid, er eneste vei å gå. Han ser for seg utvidet åpningstider, gjerne til de tidlige morgentimer, i sentrum, mens de skjenkestedene som ligger i boligområder fortsatt må stenge tidligere.

Jeg vet ikke om en annen hovedstad i Europa som stenger ned hele byen klokken 02.00. Likevel har de mindre bråk enn Oslo. Poenget er at når utestedene stenger på forskjellige tider, vil man få spredt menneskene,og trykket i sentrum blir mindre. Denne dynamikken kan vi kanskje ikke forvente at inngrodde politikere, som aldri er ute, skal forstå. Flere folkevalgte på venstresiden har ikke vært ute i felten siden de løste verdensproblemer på Club7 på 70-tallet, sier Olle Torvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere