RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utydelige SV vil snu trenden


Halvert oppslutning: Vi kommer til å få det tøft i bystyret med bare seks representanter, sier Marianne Borgen (SV) (bildet) Nils Skumsvoll
Halvert oppslutning: Vi kommer til å få det tøft i bystyret med bare seks representanter, sier Marianne Borgen (SV) (bildet) Nils Skumsvoll
Vi har vært for dårlige til å tydelig-gjøre politikken, sier SVs ordførerkandidat Marianne Borgen etter katastrofevalget.

Østensjø: Dette er ingen god situasjon. Vi har gjort et mye dårligere valgt enn det vi fryktet. Når vi går fra tolv til seks representanter i bystyret, er det selvfølgelig ingen grunn til å være fornøyd, sier østensjøkvinnen Marianne Borgen.

Flere årsaker

I Oslo fikk SV 10, 4 prosent av stemmene, tilbake hele 10 prosent fra forrige kommunestyrevalg. Borgen trekker frem flere årsaker til det elendige valgresultatet.

Vi har ikke profilert oss godt nok og vi har ikke klart å tydeliggjøre forskjellene mellom høyre- og venstresiden. Det er dessuten en pedagogisk utfordring å sitte i regjering samtidig som man skal sanke stemmer. Ofte går man tilbake når man sitter i posisjon, ettersom mange velgere har store forventninger som de ikke får innfridd. Man kan ikke regne med 100 prosent gjennomslag for SV sine saker, når man sitter i en koalisjonsregjering, fortsetter hun.

Tøft i bystyret

Borgen er nå mest opptatt av å svelge nederlaget og se fremover.

Vi må sette oss sammen både i Oslo og sentralt for å finne ut hvordan vi kan bli bedre. Vi må gjøre alt vi kan for å snu trenden og hindre at vi går mer ned, fortsetter hun. At det blir mye hard jobbing fremover i bystyret er hun forberedt på.

Det blir en helt ny arbeidssituasjon ettersom vi får halvert SVs antall representanter i bystyret. Dette kommer til å bli tøft, men vi har heldigvis lang erfaring med å jobbe i opposisjon. Derfor er jeg ved godt mot, sier hun videre.

Ingen hoderulling

Med dårlige valgresultater, følger også debatten om noen skal gå. Men Borgen har ikke lyst til å kutte hoder.

Jeg ønsker ikke å spekulere i dette. Først må vi analysere årsakene til resultatet grundigere, så får vi se om det blir utskiftninger etter hvert, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere