RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uunnværlige utekontakter

Ikke ta fra oss ute- kontaktene våre. Det er veldig viktig for oss å få snakke med en voksen med taushetsplikt, sier Cecilie Olsen.

Lambertseter: 14-åringen blir trist ved tanken på å kunne miste noen som betyr så mye for henne.

I løpet av året har utekontaktene kontakt med 350 ungdommer. De passer på oss, kommer innom fester for å konstatere at alt går bra, og de ser når noen sliter og har det vondt. Vi kan snakke med dem om alt mulig.Selv er jeg med i "Idrett og utfordring", en jentegruppe som finner på ting sammen med utekontaktene en gang i uken. Gutta har en tilsvarende aktivitet. Utekontaktene er uunnværlige, mener Cecilie.

Kontakt og tillit

Monica Island er en av utekontaktene i Bydel Nordstrand. Hun er også nestleder i Landsforeningen for utekontakter, og presiserer at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

Situasjonen i Bydel Nordstrand er dessverre ikke unik. Alle landets 84 utekontakter opplever nedleggingstrusler. Det tar tid å opprette kontakt og tillit til ungdom, og vi har kontakt med mange som ikke kan tale for seg. Når vi ikke kan jobbe forutsigbart rammer det de disse svakeste, sier Island.

Det er få personer som kan gå ut og peke på de problemene ungdommen har. Derfor merkes effekten av vårt arbeid ekstra godt når vi legges ned. Vi har nå tatt kontakt med Barneombudet for å få synliggjort det arbeidet vi gjør på en bedre måte.

Hun forteller videre at utekontaktene er et lavterskeltilbud som blant annet er rusforebyggende. Helse- og omsorgsdepartementet er i ferd med å lage en plan for å forebygge rus hos ungdom. Her har utekontakten en rolle. Vi mener det er bedre å legge inn penger på et tidlig tidspunkt enn å bruke mange penger på metadon i ettertid, sier Monica Island.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere