*Nettavisen* Nyheter.

Uverdig om Niffen

Det kan virke som det er noe alvorlig galt med samarbeidsforholdene rundt Nordstrand IF. Dette kommer til uttrykk i saken rundt utbygging av Nordstrandhallen. Her står styret i Nordstrandhallen AL og Nordstrand Håndball Elite tilsynelatende på hver sin side i synet på hva som er den beste løsningen.

Nå er det ikke direkte oppsiktsvekkende at det finnes ulike syn på veivalg i et idrettslag. Den klassiske konflikten går ofte mellom topp og bredde. Det kreves en egen organisering, et eget fokus og ikke minst økonomisk støtte utenfra for å hevde seg på elitenivå i de fleste idretter. Mens den store breddeidretten er preget av dugnad, foreldrebetaling og kamp om å få timeplanen til å gå i hop på pressede idrettsanlegg. Det er også en av grunnene til at eliteidretten ofte går sine egne veier.

Riulf Ristad har vært Nordstrand Håndball Elites «rike onkel», som har stilt opp med penger for å holde klubbens satsing oppe, slik at de fortsatt kan være i det gode selskap. Som lokal investor har han også vært opptatt av historien til klubben, at klubben fortsatt skal ha tilhold i Niffen, Nordstrandhallen. Da kreves en opprusting i millionklassen. Dagens hall er ikke i nærheten av å fylle Norges Håndballforbunds krav til eliteseriehåndball.

Mange var det som ble forundret da utbyggingen i sommer ble utsatt, blant annet med henvisning til en helgeturnering som en ikke vil flytte. Isteden må Nordstrand spille sine håndballkamper permanent i en annen hall. Nå snakker ikke hallstyret bare om utsettelse. Nå avviser de alle planene til Riulf Rustad og vil kjøre sitt eget løp. Hva hvis dritten går over ende? Det er dødfødt, sier medlemmene i hallstyret til Nordstrands Blad. Ingen vits å gå inn i en polemikk med disse dustene, er svaret fra Rustad, som ønsker at hallen skal gå tilbake til Nordstrand IFs eie.

Vi synes det er trist at saken har tatt en slik vending. Vi støtter Rustads prinsipielle syn om at et idrettsanlegg som Niffen bør styres av de samme personene som har styringen over idrettslaget. En over 100 år gammel historie som et av Norges elitedirettslag kan ikke stoppe opp i en slik krangel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag