*Nettavisen* Nyheter.

Uviss framtid for Haugenstua

Samfunnshuset på Haugenstua blir brukt til så mangt, men framtiden er usikker.

Bydelen satser på Haugenstua og ungdomstilbud på Haugenstua Scene. Men scenens framtid er fortsatt uviss.

HAUGENSTUA: Det er OBOS som eier Samfunnshuset og Haugenstua senter. Selskapet ønsker utbygging, men de vet ikke hvilke planer de kan gå videre med før de er blitt enige med kommunen.

OBOS ønsker å kjøpe flere tomter og eiendommer på Haugenstua. Kommunen, i form av Omsorgsbygg (OBY), har vært i dialog med OBOS angående tomter og grenser, uten å komme til enighet.

– Vi har ingen konkrete planer i dag, fordi vi jobber med tomteavklaringen med OBY, sier Elisabeth S. Braathen, OBOS' kontaktperson for området.

Rives kanskje

Braathen forteller at det er vanskelig å vite når en eventuell avklaring ligger på bordet.

– Dette er noe vi har jobbet med i lange tider. Fordi vi ikke vet hvilke tomter og områder vi kan kjøpe og bygge på enda, kan vi ikke gjøre planene klare heller, sier Braathen.

I dag har Bydel Stovner en korttidsleie av Haugenstua Scene, fordi at byggets framtid er usikker, ifølge Braathen.

– Om det blir en ombygging av stedet, rives antakelig samfunnshuset. Om det ikke rives, må bydelen selv gå inn med midler for oppussing og drift av samfunnshuset, og de må kunne skrive en kontrakt for langtidsleie, sier hun.

Haugenstua scene og samfunnshuset inneholder i dag flere aktiviteter. Ungdommen skal ha en sentral rolle på stedet, og det satses på ungdomstilbudet.

OBOS og Bydel Stovner har tett kontakt og Braathen kan fortelle at bydelen vil bli hørt når det kommer til en eventuell utbygging.

– Kontakten med bydelen er veldig nær. Kanskje nærere enn kontakten med andre bydeler. Vi vil høre på hva de ønsker, og prøve å tilrettelegge etter dette. Dersom de har midler til å drive samfunnshuset, kan dette etterkommes i framtidige planer, sier Braathen.

Satser på ungdommen

Enhetsleder Anne-Berit Haavind i Bydel Stovner foreller at bydelens planer for Haugenstua Scene er en del av Groruddalssatsingen.

– Vi skal fortsette med fysisk fostring. I dag er det blant annet bokseklubb, bordtennis, Lions Cricket-team, barseltilbud og mye mer. Nå skal vi videreutvikle ungdomstilbudet, slik at det tilfredsstiller ungdommen, forteller hun.

En del av dette arbeidet består i å gi brukerne på Høybråtenklubben et nytt tilbud på Haugenstua og Rommen.

– Vi må også finne et tilbud som tilfredsstiller dem. Ungdommen må være med på å bestemme hva som er det viktigste å ta med seg fra Høybråtenklubben og over til satsingsområdene, sier Haavind.

Trenger mer penger

Ifølge bydelens handlingsplan for Haugenstua i 2010 forventes tomtediskusjonen å bli avklart i år. Dersom utbyggingsplanene til OBOS ikke blir realisert tror bydelen samfunnshuset vil bestå i flere år, og at det er forsvarlig å satse på ungdom på stedet.

Videre står det at det trengs 700.000 kroner i nye midler for å satse på samfunnshuset og scenen.

OBOS har ballen

Omsorgsbygg (OBY) hadde et møte angående Haugenstua i august. Da ble takster på tomtene overlevert.

– Ballen ligger nå ho OBOS, forteller kommunikasjonsansvarlig hos OBY, Thomas Bartholdsen.

Han forteller at OBY nå venter på tilbakemelding fra OBOS, og at det er der saken drøyer.

– Takster og verdivurderinger av de tomtene og eiendommene OBOS vil kjøpe ble overlevert i august/september. Nå venter vi på tilbud fra dem, sier Bartholdsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag