RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uviss fremtid for skolehagen

Hver mandag og tirsdag reiser Helge Høeg fra Larvik til Hullebergmyra for å hjelpe barn med såing, gjødsling og høsting. Nå er ildsjelen bekymret for skolehagens fremtid.

Øraker: - Det hele begynte tidlig på 80-tallet. Barna mine var med i skolehagen, og jeg var ofte her og hjalp til. Så sluttet de, men jeg fortsatte.
I snart 16 år har primus motor, gårdssønn, botaniker, hjerne bak pollenvarselet for allergikere og statsstipendiat ved Kulturhistorisk museum, Helge Høeg, drevet den populære skolehagen.
- For syv år siden flyttet jeg til Larvik. Jeg kjører til Oslo hver mandag og tirsdag for å drive skolehage. Jeg har absolutt ikke tid til det, men jeg gjør det allikevel, smiler han, og legger til:
- Det er morsomt å jobbe med både barn og planter. Vi sår et frø og i september har frøet blitt til et 50 kilos gresskar.
Nå er han bekymret for skolehagens fremtid.

Mister et jordstykke

1. mai startet skolehage-sesongen. Tre dager senere fikk Høeg en overraskende beskjed.
- Jeg hadde strødd hønsegjødsel og kjøpt frø og planter for 1000 kroner, da jeg fikk vite at vi mister en tredel av arealet til midlertidig barnehage her på Hullebergmyra. Når den permanente barnehagen står klar mister vi ytterligere en tredel av arealet, men får tilbake det første. Men da er det nok for sent - jorden vil være ødelagt.
Høeg har full forståelse for at man trenger uteareal til barnehager.
- Men jeg undrer meg over hvorfor man må ta fra en populær skolehage, når det er så mye plass å ta av på Hullebergmyra. Å drive skolehage for 80-90 barn på bare et jordstykke går ikke, fortviler han.

- Dårlig gjort

Høeg er svært skuffet over informasjonen fra kommunen.
- Jeg fikk beskjeden gjennom en forelder her. Ikke engang hovedansvarlig for skolehagene i Oslo hadde blitt informert. Det synes jeg er dårlig gjort, for å si det på en pen måte.
Men han har ikke tenkt å gi opp med det første.
- Vi får prøve å se om det lar seg gjøre å holde på. Uansett har jeg planer om å gi meg om et år eller to, for da blir kona pensjonist. Da håper jeg vi finner en som kan ta over for meg. Men det er nok ikke så lett å finne en med landbruksutdannelse som kan ta fri to ettermiddager i uken fra mai til oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere