*Nettavisen* Nyheter.

Uvisst når pasientene flyttes

Styret i Oslo universitetssykehus har besluttet å utsette overføringen av pasienter fra Aker til Ahus.

AKER SYKEHUS: Etter planen skulle beboerne i Bydel Alna overføres til Akershus universitetssykehus (Ahus) 1. januar 2011. Nå blir overføringen mest sannsynlig utsatt.

Det ble bestemt under et styremøte 24. mars.

Skal lage overføringsplan

Ifølge NRK Østlandssendingen kan det være snakk om en utsettelse på tre måneder.

– Det kan bli et år, og det kan bli flere år. Det eneste fornuftige er å stoppe hele nedleggings- og overføringsprosessen og starte helt på nytt, sier leder av Fagforbundet Aker til NRK Østlandssendingen.

Til tross for at styrevedtaket antyder tre måneders utsettelse, tilbakeviser sykehusstyret dette i en senere pressemelding.

I stedet presiserer Oslo universitetssykehus at man i fellesskap med Ahus vil avklare en felles gjennomføringsplan for overføring. Denne planen skal spikres under et møte 8. april. Det skal også legges fram en risikovurdering.

– Mangler styring

Den mulige utsettelsen begrunnes med hensyn til de ansatte.

Saastad mener imidlertid at utsettelsen viser at Oslo Universitetssykehus er i dyp krise når det gjelder overføringen av pasienter og ansatte fra Aker til Ahus.

– Styret innrømmer med dette at overføringen ikke er mulig å gjennomføre. Det er for komplekst, det er for mange tilbud som ikke kan flyttes, det er for mange ansatte med rettigheter som skal ivaretas, det er ikke penger nok til å sikre overføringen, og det hele mangler styring, sier han til NRK Østlandssendingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.