*Nettavisen* Nyheter.

Uvissthet rundt egen trenerfremtid

Bendik Berg på sidelinjen under onsdagens kamp hjemme mot Tertnes. Foto: Foto: Eirik Bjørklund

Bendik Berg vet ennå ikke om han fortsetter som trener for Nordstrands håndballdamer etter sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Selv om kampen endte med tap og tosifret måldifferanse, var det likevel et og annet possitivt å ta med seg videre. Her Kommer Mette Leipart flyvende inn alene mot Tertnes' keeper Foto: Foto: Eirik Bjørklund

Klikk på bildet for å forstørre.

Ane Marthe Lines får gjennomgå av Tertnes' forssvarsrekke, men klarer likevel å få ballen i mål. Foto: Foto: Eirik Bjørklund

BJØRNHOLTHALLEN: Det ble tøff match for Nordstrands damer da de onsdag kveld møtte tabell-toer Tertnes. Med 18-31 som sluttrestultat var det en noe skuffet NIF-trener som snakket med Nordstrands Blad like etter kampen.

– Vi er i gang med å forhandle en eventuell ny kontrakt. Om noen uker vil jeg kunne svare på om vi blir enige eller ikke, forteller Bendik Berg.

Det var i mars 2012 at Berg signerte en toårig kontrakt, som utløper 1.mai i år.

– Jeg har nå vært i klubben i tre år. I løpet av den tiden har laget blitt bedre til det alle meste. Jentene har trent godt over lang tid, noe som har gitt resultater, utdyper Berg.

Hva han selv ønsker for fremtiden i håndballen er han forsiktig med å si noe om.

– Som med alle forhandlinger så er det mange ting vi skal gå gjennom. Totalbudsjett samt hva som skal prioriteres fremover er noe av det som skal forhandles, sier den nåværende treneren.

– Vi har akkurat begynt å forhandle, så får vi med tiden se hvordan det går.

Berg presiserer at det ikke ligger noen konflikt eller misnøye til grunne for hans usikkerhet.

Ønsker Berg videre

Styreleder i Nordstrand Damer Elite, Magne Jakobsen, er veldig klar på at han ønsker å ha med Berg videre, også de kommende sesongene.

– Det er jo nettopp derfor vi forhandler en ny avtale, om vi ikke ønsket han med videre hadde det jo ikke vært noen forhandling, sier styrelederen før han fortsetter:

– Berg har trent laget i 3 år nå, og jeg har vært her like lenge. I løpet av den tiden har han løftet laget og bygget den platformen som de står på i dag, sier Jakobsen.

Jakbosen forklarer at kontrakten de nå holde på å forhandler er en videreføring av den kontrakten Berg allerede har, men at det er en del praktiske ting som må gjennomgås før det blir signert en ny.

Videre til årets sluttspill

Selv om onsdagens kamp ente med kjempetap, har NIF allerede kvalifisert seg til årets sluttspill i Postenligaen. Nå gjenstår det bare en serierunde før Berg og co. vet hvem som blir motstander. Ettersom Nordstrand allerede har sikret seg syvendeplassen på tabellen, vil de møte lagene som ender på 3. og 6.-plass.

– Jeg håper hvertfall at vi møter Stabæk, de slo vi forrige kamp, sier Ane Marthe Lines like etter onsdagens match.

– Det hadde også vært morsomt å spille mot enten Glassverket eller Storhamar. Spesielt Storhamar, ettersom vi nettopp tapte med et mål mot dem og er sugne på revansje, sier Lines, som ble kåret til beste NIF-spiller i onsdagens hjemmekamp.

Må bli selvsikre

Slurvete angrepsspill mot et forsvarssterkt Tertnes ga laber uttelling. Med sluttresultatet 18-31 var Lines klar på at ting må forbedres før de går i gang med årets sluttspill.

– Vi er nødt til å bygge opp den selvtilliten, det trenger vi for å kunne hevde oss. Det blir derfor viktig at vi øver mye på angrepsspill fremover, sier Lines, som selv scoret 3 mål i onsdagens kamp.

Se bildeserie fra kampen her!

En kamp av gangen

– Skal vi kunne slå et lag som Tertnes, er vi nødt til å spille opp mot maks av hva vi kan prestere, forteller trener Berg.
Han mener det gjerne kunne ha gått bedre i onsdagens kamp, men at de tar med seg videre det som var positivt.

– Vi blir alt for upresise i passningsspillet, sier treneren.

På spørsmål om hvilken motstander Berg eventuelt måtte foretrekke i sluttspillet kommer svaret raskt og diplomatisk:

– Nå er det først Larvik kommende søndag, det blir en tøff kamp for oss, men likevel er det en kamp vi ser frem til, sier Berg.

Se tabellen i Postenligaen her!

Les også: NIF har Norges beste 18-åringer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.