Vær obs her!

STOPP! Nå er enveiskjøringen snudd i Akersgata, og det er bare varetransport som skal få slippe til.

STOPP! Nå er enveiskjøringen snudd i Akersgata, og det er bare varetransport som skal få slippe til. Foto: Foto: Marianne Holøien

Hadde du tenkt å kjøre gjennom her som du pleier? Nå er enveiskjøringen snudd i Akersgata og bare varetransport skal kjøre der.

LITE BILER Å SE: Biltrafikken i Karl Johans gate forbi Stortinget blir mildt sagt begrenset med enveiskjøring for varetransport og store blomsterurner. Foto: Foto: Marianne Holøien

STOPP: Torsdag var bommene rundt Stortinget på plass. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

SENTRUM: Mange har tittet forvirret på de få bilene som har kjørt i Akersgata i det siste.

Nå er nemlig enveiskjøringen snudd.

Blomsterurner tar over Karl Johan

Enveiskjøring bare for varetransport er det nå også i Karl Johans gate mellom Akersgata og Stortingets plass, slik dittOslo varslet for noen dager siden.

Der er blomsterurnene på plass – og enkelte fotgjengere har begynt å innta hele gaten.

I tillegg er det satt opp bommer i Akersgata mellom Prinsens gate og Karl Johans gate, der det bare er tillatt å kjøre for varelevering og beredskapskjøretøy.

Taxiholdeplassen flyttes inntil videre til holdeplassen i Karl Johans gate mens kommunen leter etter alternative plasser nærmere Akersgata.

Skal sikre Stortinget

Som dittOslo meldte tidligere denne uken, ble disse tiltakene påbegynt tirsdag denne uken. Det var i april bystyret vedtok endringene for å sikre Stortinget.

– Hensikten er å gi Stortinget nødvendig sikkerhet, men det er ønskelig å gjøre dette på en slik måte at byen fortsatt oppleves åpen, sa byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i en pressemelding fra byrådet tidligere denne uken.

Les også: Stortinget evakuert

Ifølge byrådet vil endringen av kjøreretningen i Akersgata skape bedre trafikkflyt og redusere faren for kødannelse utenfor Stortinget.

Løsningen er midlertidig, og prøveperioden er satt til to år.

Utservering i hele sommer

Dermed er så godt som hele Karl Johan blitt nesten bilfri.

Tidligere i sommer ble gaten midlertidig stengt for trafikk mellom Rosenkrantz' gate og Universitetsgata, og 15. juni åpnet Karl Johan Uteservering midt i det som hadde vært kjørebane. Her blir det bilfritt frem til 18. august i år.

Les også: Truet med å sprenge Stortinget

blomster Karl Johan
BILFRITT: Heretter dominerer fotgjengere, blomster og uteservering i denne delen av Karl Johans gate. Foto: Lars Weimoth

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.