*Nettavisen* Nyheter.

Vaffelgutta jubler over kjemperespons

Vaffelgutta har fått kjemperespons etter at dittOslo.no ble med dem ut på tur. Her deler de ut vafler til Charlie på Nationaltheatret. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

Etter at dittOslo.no publiserte saken om Vaffelgutta har henvendelser fra frivillige, sponsorer og media tatt helt av.

OSLO: – Vi er overveldet, sier initiativtaker Peter Skogvang.

Han smiler og rister litt på hodet. Fasiten er over 3.600 delinger fra dittOslos artikkel, tusen nye følgere på guttas Facebook-side og 800 følgere på Instagram.

LES OGSÅ: Gutta med vaffelhjertene

Lager fest for hjemløse

Denne responsen og oppmerksomheten kom totalt overraskende og veldig gledelig på Vaffelgutta, som raskt hev seg rundt og satte nye planer ut i livet.

– I og med at dette tok seg opp såpass fort, så tenkte vi at vi kunne gjøre noe stort i Oslo på «Den store vaffeldagen» som er 25 mars. Siden torsdag forrige uke har vi stått på, og nå landet på Prosjekt Hjemløs – eller kanskje det blir Prosjekt Vaffelhjertet, sier Skogvang.

Vaffelgutta har fått låne et lokale i Sannergata 12 for å lage fest for hjemløse på Vaffeldagen. Sponsorer stiller med vaffeljern og syltetøy, 60 frivillige skal steke og servere vafler og mat denne dagen, og tre sykkelpatruljer er ute i gatene.

– Vi har også fått sponset brød, pålegg, matposer, matbokser og drikkeflasker denne dagen, så alle som er sultne kan få med seg en god matpakke også, sier Peter, som så absolutt skal fortsette å sykle med vafler selv om administrasjon tar en del tid i disse dager.

LES OGSÅ: Bli med ut i Oslo gater: Oslo by night

Går nasjonalt

I tillegg til at gutta har fått en imponerende liste med Oslo-navn de kan ringe ved behov for vaffelstekere, er det flere utover i Norge som ønsker å bidra.

– Vi ser på mulighetene for å starte opp Vaffelgutta i de store norske byene allerede i løpet av mars, sier Peter med et bredt smil.

– Som sagt, det trengs bare 2-3 ildsjeler som setter av noen timer i uken, så er man i gang.

LES OGSÅ: – Flere jeg har snakket med går og går hele natten for å holde varmen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag