RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vaffelgutta vokser


VAFFELGUTTER: Barndomskameratene Peter Levi Skogvang og Lars Høines Johnsen er overrasket - og veldig glade for - oppslutningen rundt Vaffelgutta. Gründerne har mange og store planer for hvordan de skal utvikle Vaffelgutta videre for å nå frem til dem som virkelig trenger hjelp og støtte. FOTO: ADRIAN SKOGVANG
VAFFELGUTTER: Barndomskameratene Peter Levi Skogvang og Lars Høines Johnsen er overrasket - og veldig glade for - oppslutningen rundt Vaffelgutta. Gründerne har mange og store planer for hvordan de skal utvikle Vaffelgutta videre for å nå frem til dem som virkelig trenger hjelp og støtte. FOTO: ADRIAN SKOGVANG
En sur vinterkveld for ti måneder siden syklet Peter Levi Skogvang og et par av hans kompiser ned til sentrum for å dele ut vafler til gatefolket.

MAJORSTUEN: Det ble starten på noe vennegjengen knapt hadde drømt om.

– Nei, det er helt sikkert, det har tatt helt av. Og det var intervjuet dittOslo gjorde med oss den kvelden som dro det til de grader i gang, sier Peter og smiler.
– At vi skulle vokse så mye så raskt er nesten uvirkelig.

Juleønsker

Det har blitt laget noen tusen liter vaffelrøre siden den første turen denne marskvelden, og frivillige hjelpere har meldt seg i flokk.

– Responsen på artikkelen var enorm, og saken spredte seg i vill fart på sosiale medier, snakk om knallstart, sier Peter.

Kort fortalt er nå Vaffelgutta i Oslo vel etablert, det stekes, sykles og deles ut vafler en kveld i uka, på omgang mellom de frivillige. Sponsorer er også på plass, men det er absolutt plass til flere.

– Det er vi, ja. Og aller øverst på ønskelisten til jul står et lokale vi kan låne fra 18.00 til 20.00 en kveld i uka. Fem kvadratmeter med to stikkontakter sentralt i Oslo gjør susen – og det må være gratis. Hvis noen vet om noe så ta gjerne kontakt på www.vaffelgutta.com

HER FÅR DU HISTORIEN OM VAFFELGUTTA

Vaffelfilialer

Vaffelgutta har etablert seg i Trondheim og Bergen denne høsten, mens Stavanger står for tur.

– Vi har erfart at de forskjellige byene har ulike behov, og prøver å sette i gang tiltak der det gjør mest nytte, sier Peter.

Han forteller at i Trondheim er det lite folk å treffe på gata, men helt sikkert folk som sliter allikevel.

– Vi har foreløpig valgt å hjelpe til på omsorgskafeen, og planlegger å sykle ut julegaver til vanskeligstilte, forteller Peter.

Samarbeid

Vaffelgutta i Oslo planlegger også et tettere samarbeid med en etablert organisasjon som for eksempel Frelsesarmeen.

– Men det blir ikke før til neste år, nå står jeg midt oppi en mengde eksamener, sier Peter og ler.
Han har på ingen måte tenkt å trekke seg tilbake fra gata og b are administrere.

- Nei, jeg må ut og treffe folk selv. Og så er det ekstra hyggelig å holde på med dette siden jeg driver sammen med mine beste kamerater og min kone. Vi er blitt en fin gjeng.

Vaffeltour?

At en gjeng unge gutter, midt oppe i studier og jobb, bruker tid og penger på byens uteliggere, vekker oppmerksomhet.

– Vi har fått veldig mange henvendelser fra ulike media som vil ha oss med på mye rart, forteller Peter.
Noe takker Vaffelgutta ja til med glede, noen får høflig nei takk.

– Det må henge på greip med det vi driver med, gjenspeile sjela til Vaffelgutta, sier Peter.
Gutta har hatt – og har – et fruktbart samarbeid med TV2.

– I tillegg til å få fortalt om det vi driver med på blant annet God Morgen Norge, er vi involvert i et spennende teambuilding-prosjekt. Og så har vi en plan – og drøm – om å gjøre noe i samarbeid med noen rundt Tour de France 2015. Vi er jo ivrige syklister, tenk å kunne sykle til og i Frankrike under Touren og legge veien innom Paris og dele ut vafler? Det er utvilsomt en by med store utfordringer, og det hadde vært veldig gøy å få til noe i den retning neste sommer, sier Peter før han må løpe tilbake til lesesalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere