RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vafler og Krf-prat


Karl Johnny Kvernevik slo av en politikerprat med Hans Olav Syversen og Aud Kvalbein under lørdagens stand på Sæter. Bak står 2. og 3. kandidat Janne Haaland Matlary og Even Westerveld.
Karl Johnny Kvernevik slo av en politikerprat med Hans Olav Syversen og Aud Kvalbein under lørdagens stand på Sæter. Bak står 2. og 3. kandidat Janne Haaland Matlary og Even Westerveld.
Det står ikke veldig bra til på gallupen, men Kristelig Folkeparti forsøkte å lokke til seg velgere med vafler på lørdag.

SÆTER: Oslo Krf var på solid rundtur i Oslos bydeler lørdag. Partiet hadde rigget seg til utenfor Sparbutikken i Sæterkrysset.

Oslos førstekandidat Hans Olav Syversen fra Mortensrud og varaordfører Aud Kvalbein sto på stand for å kapre velgere. Krf-politikene konstaterte at det var en nokså stille og rolig dag. Mandre andre arrangement konkurrerte om oppmerksomheten.

- Det er veldig hyggelig å stå her. I motsetning til i sentrum, tar folk seg god tid her på Nordstrand. Så hjelper det nok med litt kaffe og vafler også, sier Syversen.

Han suste inn på oslobenken i Stortinget i 2005 på såkalt utjevningsmandat. Partiet må kjempe hardt om å kapre nok velgere til å få ham inn igjen. Han har også tidligere sittet som representant i Oslo bystyre. Men tema for lørdagen er «Livskvalitet i hverdagen».

- Folk ønsker tid til familie og en verdig eldreomsorg. Vi mennesker er fokuserte på penger, men det fins viktigere verdier. Finanskrisen har vist oss at pengeverdier kan bli flyktige, sier Syversen om partiets pågående kampanje.

- Hans Olav er en bra mann som vi må få inn, skryter Aud Kvalbein.

Karl Johnny Kvernevik fra Sæter var blant dem som stakk innom standen. Han kom med klare «råd» til hvilken linje Krf bør legge seg på etter valget.

- Jeg vet ikke helt om jeg ønsker noe skifte av regjering. Kunne tenke meg en konstellasjon der Krf var med de rødgrønne. Frp vil jeg ikke ha med, sier han.

- Jeg skulle jo gjerne ønsket meg en posisjon hvor vi satt på vippen i Stortinget. Så kan vi få revitalisert demokratiet litt, skyter Syversen inn.

- En vippeposisjon hadde ikke vært dumt, nikker Kvalbein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere