*Nettavisen* Nyheter.

Vaksinerte seksti på en time

Vaksineringen er i gang i Bydel Østensjø. ILLUSTRASJONSFOTO: Anita L. Hanken

Bydel Østensjø startet vaksinasjonen mot svineinfluensa i dag. På bare en time var over 60 personer vaksinert.

ØSTENSJØ: – Vi har delt ut 140 kølapper og har allerede vaksinert over 60 stykker den første timen. Her har folk i kø smilet på lur, så dette går greit, sier bydelsoverlege Kjell Erik L'Abée-Lund.

– Registreringen er det som er flaskehalsen. Vis kal se om vi kan gjøre det litt annerledes til uka, sier han.

L'Abée-Lund forteller at mange ringer Opplysningstjenesten i bydelen med spørsmål fordi de ikke kommer fram til fastlegen.

– De får alle slags spørsmål som de ikke kan svare på. De personene som svarer på telefonen kan ikke vurdere om folk er i risikosonen eller ikke, sier han.

Oslo kommunes har opprettet en vaksinasjonstelefon:
23 46 10 46

Flest hos fastlegen

Vaksine mot svineinfluensa i Bydel Østensjø vil i første omgang bli tilbudt hos fastlegene og da for risikogrupper. Disse personene bes kontakte fastlegen sin for å avtale tid for vaksinering.

Personer i risikogruppene, som av ulike årsaker ikke får satt vaksine hos sin fastlege, vil få tilbud om vaksinasjon i Bydeladministrasjonens lokaler i Ryensvingen 1.

Vaksinasjonen vil foregå tirsdager og torsdager kl. 1200-1800, med oppstart i dag, torsdag 29. oktober.

– Alle fastlegene i Bydel Østensjø har fått vaksiner til fem prosent av pasientlisten sin og vi har brukt 2/3 av vaksinene vi fikk tildelt til det. Årsaken er at det er fastlegene som skal står for de fleste vaksineringene. Her i bydelsadministrasjonen vaksinerer vi til det er tomt, men har vi flaks holder det ut dagen. I morgen, fredag, kommer det ny forsyning med vaksiner til Oslo, så vi vil ha ny forsyning å bruke til uka, forklarer han.

Pris per vaksinasjon er kr. 150 hos fastlegen, og kr. 100 hos Bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.