RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga 2 med en sterk seier mot KFUM

Rekruttlaget til Vålerenga viste seg fra sin beste side da gjestene fra Ekeberg tok turen til Vallhall.

VALLHALL: Første omgang åpnet forrykende med et voldsomt KFUM-press, og Dennis Obeng burde gitt KFUM ledelsen ganske tidlig. Dessverre for de røde og hvite fikk han aldri helt kontroll på ballen foran målet til Lars Hirschfeld.  Samme mann var frempå minuttet senere, men Hirschfeld sto i veien for den forhenværende Vålerenga-spissen Obeng.

Les også kampreferatet i vårt livesenter

12 minutter tok det før Vålerenga fikk sin første ordentlige sjanse. Rino Falk Larsen prøvde å curle ballen i krysset, men ungguttens forsøk gikk en liten meter til side for mål.

To minutter senere burde Riki Alba gitt vertene ledelsen, men han klarte ikke å få kontroll på ballen etter et meget godt innlegg av Markus Brændsrød.  

Omdiskutert straffesituasjon 

Et dårlig tilbakespill til Steffen Haraldsen i KFUM-buret ble snappet opp av Riki Alba, som prøvde å gå forbi Haraldsen, men gikk i bakken innenfor 16-meteren. Alle trodde dommer hadde blåst straffespark, men i stedet ga Anders Overgård Haglund gult kort til Riki Alba for filming. 

Vålerenga tok helt over etter Obeng sine to store muligheter, og Rino Falk Larsen var den Vålerenga-spilleren som kom nærmest en scoring. 

Det skulle gå en time før det kom scoring i kampen som ble spilt foran 151 tilskuere i Vallhall. Moussa Nije, Dadi Dodou Gaye og Jesper Solli var i overtall på venstresiden. Gaye fant Solli på vei inn i feltet. Han gikk forbi en spiller, og scoret da han prøvde å legge ballen foran mål.

Minuttet senere vant Vålerenga ballen på midtbanen hvor Mathias Blårud tok med seg ballen fremover før han sendte en perfekt stikker til Markus Brændsrød som var iskald foran mål. 2-0.

Det var i teorien kun ett lag på banen, men så kom Jonas Strømberg inn for KFUM og fikk satt fart i angrepene til gjestene. Etter et hjørnespark ble det klabb og babb foran Lars Hirschfeld, og ballen havnet til slutt til nevnte Jonas Strømberg som reduserte for KFUM.

Ni minutter før slutt falt avgjørelsen. Jesper Solli dro seg inn i 16-meteren med en fin finte, og fant Riki Alba foran mål, men spissen fikk ikke satt ballen i nota. Det gjorde derimot Mathias Blårud som satte returen enkelt inn, og dermed punkterte kampen.

Riki Alba fikk en scoring til slutt, dessverre for spissen ble det annullert for offside.

Som forventet

Aleksander Olsen var godt fornøyd med andre omgangen, men første omgangen var ikke godkjent.

– Det var litt som vi forventet. Vi var ikke fornøyd med første omgangen, verken defensivt eller offensivt. Vi visste at KFUM er gode til å trille ball, og at det ikke blir lett å sette et press på dem. Vi holdt 0-0 til pausen, og da hadde vi planlagt et par endringer i midtbaneleddet, og de synes jeg vi lykkes veldig med.

Herman Stengel og Jesper Solli kom inn i andre omgang, og forandret kampbildet. Det var Olsen fornøyd med.

– Herman Stengel og Jesper Solli kommer inn i andre omgang, og er med å endre kampbildet. Vi er nærmere å score flere enn det de er redusering og utlignet. Det var en bra prestasjon.

For Ståle Andersen og KFUM ble det tungt utover i andre omgang, men i motsetning til Aleksander Olsen var Andersen godt fornøyd med første omgang.

– Vi gjorde en god første omgang, og vi kunne tatt en tidlig ledelse. Andre omgangen er dessverre litt som forrige kamp, vi klapper sammen og står ikke distansen ut. Det går på at vi møter gode ferdigheter, imponert over Vålerenga.

Vålerenga 2 vant dermed 3-1 over KFUM Oslo, og har åpnet sesongen med tre strake seiere og tabelltopp.

Video med mål og høydepunkter kommer!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere