RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga-casuals tiltalt for trusler mot kvinne

Medlemmer av grupperingene Iskoboys og Sirkus Vålerenga risikerer strenge fengselsstraffer for trusler om vold mot en kvinnelig ansatt på Jordal Amfi.
Medlemmer av grupperingene Iskoboys og Sirkus Vålerenga risikerer strenge fengselsstraffer for trusler om vold mot en kvinnelig ansatt på Jordal Amfi. Foto: Christian Haksø
Sist oppdatert:
Hang opp bannere med trusler mot kvinnelig vaktsjef.

OSLO TINGRETT: To menn på 26 og 29 år må mandag møte i Oslo Tingrett tiltalt for trusler mot en ansatt i Vålerenga Ishockey. 

Det var i et møte den 7. august på Jordal Amfi, mellom Vålerenga Ishockey og representanter for Iskoboys og Sirkus VÅlerenga, at de to representantene for sistnevnte skal ha truet en vaktsjef i Vålerenga Ishockey.

Les også: - Bestilte drap på datterens kjæreste

Bannere med trusler
Kvinnen som ble truet, skal tidligere ha anmeldt en tredje person for vold og trusler i 2012. Anmeldelsen endte med at vedkommende ble dømt.

Fakta: Casuals

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Grupperinger av fotballsupportere som ofte slåss med andre casuals.
  • Vålerenga har flere etablerte casuals-grupperinger, blant annet Iskoboys og Sirkus Vålerenga.

De to representantene for Iskoboys og Sirkus Vålerenga skal i møtet med Vålerenga ha fremsatt trusler mot kvinnen, som ha krevd at hun ble avsatt som vaktsjef.

Dette skal ikke Vålerenga Ishockey ha gått med på, ogi forbindelse med en kamp den 26. september 2014 skal de ha medvirket til at det ble hengt opp bannere med trusler mot kvinnen. Blant annet skal det ha stått "Snitches get stiches".

Les også: «Ferbainna toill»

Truet med vold
Det skal også ha blitt fremsatt trusler at om ikke Vålerenga Ishockey etterkom kravene, så ville det bli "et rent helvete" og at de ikke kunne garantere for kvinnens sikkerhet. De kunne heller ikke utelukke at noen fra deres grupperinger kunne skade henne fysisk.

De to tiltalte må møte i retten mandag, der de står tiltalt for alvorlige trusler. De risikerer fengsel i mer en seks måneder, i følge straffelovens paragraf 227.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere