Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga cricket klubb Årets lag 2008

Vålerenga cricketklubb (VCK) er kåret til årets lag av Norges cricketforbund. Og laget holder til på St.Hanshaugen.

Prisen er tildelt for VCK sitt aktiv engasjement med å skape Norges mest multikulturelle cricketlag og dessuten få nordmenn til å spille så godt at de får fast plass på laget som står med bare ett tap i 2008-sesongen.

Klubben ble stiftet for tre år siden av blant andre Anees Rauf og forfatteren Steffen R.M. Sørum og har måttet kjempe seg fra bunnen i 3. Divisjon og videre opp i 2. Divisjon. Det er tre divisjoner i landet i dag, og rundt 70 klubber og det norske landslaget gjør det også skarpt.

- Vålerenga cricketklubb er uten tvil den mest inkluderende og det mest mangfoldige lag som finnes, sier en lykkelig styreleder Anees Rauf.

- Det er viktig at vi innen innvandreridretter som blant annet cricket klarer å skape engasjement også blant nordmenn.

Også her er Vålerenga representert med sitt store mangfold.

- Spillere fra så og si alle kontinenter har vært innom Vålerenga Cricket. Det sier ikke så rent lite om hvor populær denne idretten er i resten av verden. Idrett, og spesielt lagidrett, krever gode samarbeidsevner. Og denne lille klubben har fått til nettopp dette her er det mye å lære for blant annet norske firmaer med mange med minoritetsbakgrunn, sier Steffen R.M. Sørum

Vålerenga Cricketklubb har også et allsidig barnelag med både etnisk norske og barn med innvandrerbakgrunn.

Det jobbes også hardt med å etablere et jentelag. Hovedproblemet ligger i at banekapasiteten fremdeles og dessverre ikke er god nok for flere lag og divisjoner. Dette går utover kvinnene, noe VCK også ønsker å gjøre noe med.

Vålerenga cricketklubbs meritter på to sesonger:

- Årets lag - 2008
- Divisjonsvinner, div 2 - 2008
- Andreplass div 3- 2007
- Vinner Fairplay prisen 2007

Reklame

Her kan du levere Lotto