RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BONUS: Vålerengas kaptein, Christian Grindheim, mener at for spillere i Tippeligaen bør det være mer bonusrelaterte lønninger. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
BONUS: Vålerengas kaptein, Christian Grindheim, mener at for spillere i Tippeligaen bør det være mer bonusrelaterte lønninger. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Vålerenga dropper lønnstak – satser på bonuser

Mange klubber i Tippeligaen har det meget tøft økonomisk. Lillestrøm innfører nå makslønn – det dropper Enga.

VALLE: Vålerenga har i over ett år hatt en meget tøff økonomisk hverdag. I juli 2013 kom det frem at Enga måtte kappe administrative lønns- og personalkostnader med fire millioner kroner.

De økonomiske problemene har fortsatt i 2014, blant annet da Vålerenga tapte rettssaken om Herman Stengel-overgangen.

Flere Tippeliga-klubber sliter også med økonomien. Romerikes Blad skiver nå at det er slutt på å utbetale millionlønninger i LSK. Klubben har innført nytt lønnssystem med en maksimallønn på 850.000.

– Styret har vedtatt at ingen skal tjene mer enn maksimallønn, men det er ikke så dramatisk som det høres ut. Med tanke på situasjonen i norsk fotball generelt, så vil nok ikke vårt nye lønnssystem sjokkere noen, forklarer LSKs daglige leder Anita Westby til Romerikes Blad.

Neppe i Vålerenga

Vålerengas trener, Kjetil Rekdal, skjønner at LSK gjør dette, men han tror ikke vi får se det samme i Vålerenga med det første.

– Det kommer til å bli tøffe tak for mange klubber i tiden fremover på grunn av lavere publikums- og sponsorinntekter. Vi har kuttet 50 % av lønningene på over ett år, og er inne på mye av de samme tankene. Men å snakke om lønnstak blir vanskelig, sier Rekdal.

Vålerengas kaptein Christian Grindheim bryr seg ikke så mye om hva Lillestrøm gjør.

– Har de gjennomført dette så får vi se klarer å følge lønnstaket eller om det blir noen sign-on fees som folk ikke får vite om. Jeg mener at i Tippeligaen så bør det være mer bonusrelaterte lønninger, sier Grindheim.

Les også: VIF tjener fett på Gonzalez-overgang

Streng policy

Etter en dyster sommer, ser det litt bedre ut øknomisk for Vålerenga nå. Men klubbens daglige leder Stig-Ove Sandnes har fortsatt stramme budsjetter å forholde seg til. Han foretrekker heller en strengn lønnspolicy enn et konkret lønnstak.

– Vi vedtok en lønnspolicy i januar 2014 for årets sesong, og har justert og revidert lønnspolicyen for neste sesong. Det at en klubb har en lønnspolicy blir mer og mer viktig i årene fremover, sier han.

Sandnes mener det viktigste er at en klubb har en policy på hva spillere på ulike nivåer skal tjene innenfor noen kategorier, og være lojal til den policyen klubben har bestemt seg for.

– Vi har kategorisert spillerne på forskjellige nivå, og så har vi satt hva som kan være fast og hva skal være bonus, sier Sandnes.

Les også: Rekdal og Trøim vil fortsette i Vålerenga

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere