RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tonen var god mellom Kjetil Rekdal og styreleder Åge Petter Christiansen da Rekdal ble ansatt i fjor. Nå kan de to glede seg over at Stabæk-boten kan betales i avdrag.
Tonen var god mellom Kjetil Rekdal og styreleder Åge Petter Christiansen da Rekdal ble ansatt i fjor. Nå kan de to glede seg over at Stabæk-boten kan betales i avdrag. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Vålerenga er enig med Stabæk

Vålerenga får utsatt betalingen av boten til Stabæk og selger seg ut av Vallhall for å redde økonomien.

VALLE: Vålerengas økonomiske situasjon gikk fra svart til svartere, da klubben i slutten av juni ble dømt til å betale Stabæk totalt 6,2 millioner kroner for opsjonen på Herman Stengel.

Siden den gang har osloklubben vært i dialog med Stabæk. Så sent som i går sa daglig leder Stig-Ove Sandnes til dittOslo at dette ville komme en offentliggjøring om denne saken snart.

Fredag morgen melder Vålerenga på sine nettsider at klubbene er enige om en nedbetalingsplan.

Vålerenga må betale to tredjedeler av beløpet til Stabæk innen 1. september. Den siste tredjedelen skal være gjort opp innen sensommeren 2015. Dette vil ifølge Vålerengas nettsider redusere rentekostnadene kraftig.

Glad styreleder

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball er godt fornøyd med løsningen. Opprinnelig skulle boten nemlig vært betalt allerede.

– Vi er glad for at Stabæk Fotball har akseptert en nedbetalingsplan med Vålerenga Fotball. Vi er inne i en kritisk økonomisk situasjon, sier Christiansen til klubbens nettsider.

Også Stabæk-leder Espen Moe er tilfreds med å få løst saken.

– Dette har vært en langvarig og krevende sak for begge parter. Vi er derfor fornøyd med at vi har funnet frem til en løsning som begge parter kan leve med, sier Moe.

Les også: VIF-styret åpner for å trekke seg

Selger seg ut av Vallhall

Åge Petter Christiansen i Vålerenga sier videre at klubben er nødt til å se seg om etter ekstraordinære tiltak for å løse den økonomiske floka. Vålerenga-styret har derfor besluttet å selge klubbens andel i Vallhall Fotballhall.

–  I den nåværende situasjonen er denne eierandelen mer verdt som realisert kapital for Vålerenga Fotball, sier Åge Petter Christiansen.

Overfor dittOslo avkrefter styrelederen at Vallhall-salget vil føre til økte utgifter på sikt for fotballklubben.

– Det vil ikke bli dyrere. Klubbens leieavtaler i Vallhall løper videre, uavhengig av eierposten, sier Christiansen.

Han betegner i stedet eierposten i Vallhall som en langsiktig eierpost som ikke ga særlig mye utbytte. Dermed var dette ikke noe som var viktig å beholde i dagens pressede økonomiske situsjon.

3,5 millioner

Klubben har også fått betalt tilbake deler av selskapskapitalen fra Vallhall Fotballhall sin eierandel. Til sammen utgjør dette 3,5 millioner kroner i Vålerenga-kassa.

Dermed ser den økonomiske situasjonen enda litt lysere ut i Vålerenga. I går ble det kjent at klubben nærmer seg en avtale med en ny generalsponsor, som kan gi ytterligere millioner inn. Det kom også frem at det trolig er DNB det dreier seg om.

Tirsdag møtes for øvrig Vålerenga og Stabæk igjen, denne gang til kamp på Ullevaal.

Les alle våre saker om Vålerenga Fotball her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere