RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga feiret 100 år med seier


Torgeir Børven scoret to mål i 5-3-seieren til Vålerenga på klubbens 100-årsdag
Torgeir Børven scoret to mål i 5-3-seieren til Vålerenga på klubbens 100-årsdag Foto: Christian Haksø
Vålerenga fikk en perfekt bursdagsgave med tre poeng etter 5-3-seier og en særdeles underholdende fotballkamp mot Sarpsborg mandag.

Ullevaal: Med musikkorps, ballonger, flagg, musikk og et stort antall bluss var rammen satt før kampstart for 100-årsjubilanten Vålerenga. Med 5-3 fikk også publikum perfekt underholdning servert av lagene, spesielt etter pause.

Bildeserie: Vålerenga - Sarpsborg 29. juli 2013

Se høydepunkter fra kampen i vinduet øverst.Trener Kjetil Rekdal lot seg imponere av det laget hans presterte offensivt.

– Det var to positivt tenkende og offensive lag som møttes i dag. Fotball skal jo være underholdning, og det var det jo i dag. Det gjør ikke noe at vi slapp inn tre når vi scoret fem, slo VIF-treneren fast.

 

Han var likevel mer kritisk til den gavmilde holdningen laget tidvis hadde bakover på banen.

– Vi spilte totalt hodeløst bakover noen ganger, og ble stående igjen med for mange i angrep. Vi må stramme opp litt defensivt, mente Rekdal, som allikevel gledet seg over at Oslo-laget framstår langt giftigere enn i starten av sesongen.

Vi fulgte kampen live i vårt kampsenter

– Må være Barcelona

Også hos bortelaget var man kritiske til det som ble prestert i eget forsvar.

– Vi kan ikke forsvare oss som dette og regne med at det skal ende i poeng. Skal du klare det må du være Barcelona eller Real Madrid. Alle må ta mer ansvar, sa Sarpsborg-trener Brian Deane etter kampen.

Allerede etter fire minutter sørget Torgeir Børven for å gi hjemmelaget en perfekt bursdagsgave ved å sette inn 1-0. Angriperen ble tredd herlig gjennom av Daniel Fredheim Holm, og avslutningen var perfekt.

Etter 27 minutter doblet hjemmelaget ledelsen. Ballen landet perfekt i beina til Bojan Zajic, som enkelt satte inn 2-0. Fem minutter før pause reduserte Tom Erik Breive da han smalt ballen i krysset fra 20 meter.

 

Midtstoppermål

Fire minutter etter pause sørget Børven for at hjemmelaget igjen ledet med to mål. En lang pasning slapp overraskende lett fram til angriperen, som alene med keeper Christian Sukke gjorde alt rett og iskaldt plasserte inn 3-1.

Dessverre for Vålerenga var midtstopper Giancarlo Gonzalez gavmild på klubbens bursdag. Med en halvtime igjen å spille sendte han ballen i eget mål etter et innlegg til tross for at han var upresset.

Ti minutter senere presenterte stopperkollega Nicolai Høgh seg i motsatt ende av banen. Dansken spilte sin første obligatoriske kamp for Vålerenga, og fikk en fin debut med å stange inn 4-2 etter et hjørnespark.

Les også: Gratulerer med dagen, Vålerenga!

Les også:– Jeg fikk gåsehud av jubileumssangen

Fartsfylt avslutning

Men kampen var ikke over. Martin Wiig skapte ny spenning da han reduserte til 4-3 fra kort hold etter 78 minutter. Tre minutter senere var det imidlertid helt over. Veteranen Morten Berre tråklet seg gjennom forsvaret og tuppet inn kampens siste mål. 5-3 sto det på resultattavla, et resultat som forteller alt om en ellevill bursdagsfeiring.

Igjen var da Daniel Fredheim Holm nest sist på ballen, slik han også var på de to første målene.

– Det var gøy å spille i dag, med en fin ramme rundt kampen, slo en av de mest toneangivende spillerne fast.

Sarpsborg var ikke noe svakere enn hjemmelaget i banespillet. Men dette var hjemmelagets store dag, og den ble kronet med akkurat den gaven laget ønsket seg. (©NTB)
 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere