*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga forsterker laget

Det gjenstår få seriekamper før sluttspillet braker løs i norsk hockey. Foto: Foto: Katarina Nordam

Iskrigerne forsterker laget før serieinnspurt og sluttspill. Svenske Pelle Prestberg har signert kontrakt med Vålerenga ut sesongen.

JORDAL: 38-åringen blir hentet inn fra Färjestad. En klubb han har spilt nærmere 500 seriekamper for i den svenske Elitserien - SHL. Prestberg har også en spilt i SHL for Frölunda, og i Allsvenskan for Leksand. Forwarden har også spilt 7 landskamper med tre kronor på brystet.Vålerengas Filip Gunnarsson spilte på Färjestads J18 fra 2007-2009, samme tid som Prestberg spilte for klubbens a-lag.

– Han er en stor stjerne i Karlstad og Värmland, sier 22-åringen fra Karlstad.

Les også: Se Vålerengas seiersrituale her

Gunnarsson trodde aldri han skulle komme til å spille med den svenske hockeystjernen i Norge.

Giftig skudd

Det er få seriekamper igjen før sluttspillet setter i gang. Gunnarsson tror den nye signeringen vil forsterke laget.

– Prestberg er en sterk poengtaker, og han har et godt skudd. Han vil bli bra å ha i power play. Skuddene hans er giftige, det har han vist i Sverige, fortsetter Gunnarsson.

Les også: Vålerenga inviterer yngre til toppkamper

I sin debutsesong for Färjestad tok den rutinerte svensken 44 poeng på 45 kamper. Det skaffet ham en plass på landslaget samme sesong.

– Jeg tror også det er bra for laget å få inn en eldre spiller med rutine. Han har tidligere vunnet SM-gull med Färjestad, og han vet hva som kreves, sier Gunnarsson.

Bra med svensker

– Nordmenn liker svensker her, og det er lett for oss fra nabolandet å komme inn i laget. Det blir ingen språkvansker. Vi snakker vårt eget språk, forteller Gunnarsson.

Han tror Prestberg kommer til å trives i laget, der det allerede er fire svensker i troppen fra før.

Les også: Vålerenga slo endelig Lørenskog

Gunnarsson kjenner Pelle Prestberg litt fra før, og forteller at han er bra og hyggelig fyr. En lagspiller, og det er det laget vil ha.

Mark McCutcheon forlater Vålerenga. Han har den siste tiden trent med Vålerengas U20-lag. Det vil si at osloklubben står igjen med fem svensker og to canadiere, dermed har de fylt opp kvoten på sju utenlandske spillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.