*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga hockey seriemestere for 29. gang

Det ble målfest på Jordal da iskrigerne fra Oslo knuste de regjerende norgesmesterne fra Stavanger.

JORDAL AMFI: Kampen alle trodde skulle bli jevn og nervepirrende, ble langt fra det. Vålerenga stakk av med tre poeng, og nok et seriemesterskap, etter å ha slått Stavanger hele 7-1.– Dette var utrolig deilig. Det betyr mye å stå på toppen. Moro at vi klarte å holde trøkket oppe i tre perioder. Det kunne ikke blitt bedre, vi storkoste oss ute på isen, sier Vålerengas Daniel Sørvik.

Kampen ble spilt foran over 5000 tilskuere i et fullsatt Jordal Amfi.

– Magisk, er det eneste ordet som kan beskrive stemningen. Det er ikke mye som kan slå et fullsatt Jordal Amfi. Stemningen gir oss en ekstra boost, det blir nestes som å spille med en ekstra mann på isen. De som møtte opp i dag fortjente virkelig en sånn match, sier Sørvik.

Han hadde sett for seg et helt annet kampbildet, og skjønner frustrasjonen som stadig vokste hos motstanderne.

– Vi hadde overhodet ikke forventet et slikt resultat. Målene rant inn i andre periode, og ga oss mer selvtillit. Vi spilte bra defensivt, og hadde som vanlig en fantastisk keeper, sier Sørvik.

Les også: Blir historisk seriefinale på Jordal

Keeper, Steffen Søberg, ble kåret til banens beste spiller.

Sørvik forteller at det smaker godt å bli seriemestere. Det betyr at de har vært best over en lang periode, men at det er nå moroa begynner. Sluttspillet starter allerede fredag. Vålerenga fikk muligheten til å velge motstander i kvartfinalen først, og valgte Frisk Asker.

Ekstra moro mot Stavanger

Vålerenga-spilleren, Brendan Brook, har tidligere spilt for Stavanger Oilers. Han synes derfor det var ekstra moro å vinne duellen mot gamle-laget.

– Stavanger spilte skittent, men vi var gode til å beskytte oss. De tok mange utvisninger, og ga oss muligheten til å straffe dem for det. En mulighet vi benyttet oss godt av. Det var ordentlig godt å slå dem, sier Brooks.

Canadieren tok hele fire poeng i kampen. To mål og to assister.

– I dag spilte, og vant, vi som et lag. Hele laget sto bak poengene. Vi gikk bra på skøyter og var først på puck hele tiden. Dette er en bra start på sluttspillet som kommer, sier Brooks.

Han forteller de kan suge litt på karamellen i dag, men i morgen er en ny dag. Allerede på morgendagens treninger må de se frem mot fredagens kamp.

– Spiller vi som vi gjorde i dag i sluttspillet, da tar vi «bøtta». Oslo er en vinner-by, sier Brooks.

Kampreferat

Første periode holdt et bra tempo og var preget av høy temperatur fra begge lag. Det ble mye knuffing i rundvant, men aggressiviteten tok aldri helt av. Vålerenga tok ledelsen 1-0 med Erik Follestad Johansen etter 9 minutter og 44 sekunder.

I den andre perioden var det lokomotivet Vålerenga som kom ut på isen. De overkjørte siddisene totalt, og økte ikke ledelsen bare én, men hele fire ganger i løpet av den andre perioden. Mathias Trygg sto for to av scoringene, Sondre Olden sørget for enda en scoring og Brendan Brooks satt pucken inn til 5-0.

Den andre perioden besto også av høy temperatur. Stavangers Lars Peder Nagel, var den første som måtte gå tidlig i garderoben etter at han pådro seg matchstraff for roughing. Vålerengas Filip Gunnarsson fikk 2+2 minutter i samme situasjon, men kom ikke tilbake ut på isen igjen.

Tredje periode ble preget av mange utvisninger. Da først og fremst til gjestelaget. Til sammen forlot hele fem stavangerspillere isen, fire av dem i den siste perioden. Av dem var det én matchstraff og tre timinutters utvisninger for usportslig oppførsel.

Man kan trygt si det var et frustrert Stavanger-lag som var på isen i kampens siste periode. Det er ikke så vanskelig å forstå. For kampen som alle trodde skulle bli jevn og nervepirrende, ble en ren seiersmars for oslolaget. Drøye fire minutter ut i perioden økte Mathias Trygg nok en gang ledelsen, og sørget med det for både hat-trick og seks måls ledelse.

Det var først etter 6-0 Oilers klarte å score sitt første, og eneste mål. Kampen endte til slutt 7-1. Brendan Brooks sto for Vålerengas, og kampens siste mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.