*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga i økonomisk krise

  Foto: Foto: Ine-Elise Høiby

Vålerenga Fotball opplever en enorm inntektssvikt. Klubben trenger 15 millioner kroner for å klare seg gjennom 2014.

VALLHALL: Klubben er i en svært alvorlig økonomisk situasjon, skriver Dagbladet. For et halvt år siden var klubben også i trøbbel, og nå er situasjonen blitt verre.

Les også: Rekdal mer bekymret for økonomien enn det sportslige

– Ja, det er mer alvorlig nå. Vi har fått en enorm inntektssvikt vi ikke forutså da vi la opp 2014-budsjettet, sier Sandnes til Dagbladet.
Trenger hjelp

Hvis klubben skal overleve, er den avhengig av hjelp.

– Det vi ser nå, er at vi mangler 15 millioner kroner for å klare oss gjennom 2014. Det er en reell fare for at klubbens toppfotballsatsing er borte fra kartet om ett år, forteller VIF-lederen.

I perioden 2011-2013 har Vålerenga hatt et samlet underskudd på 72 millioner kroner.

På spørsmål om hvor nær Vålerenga er konkurs, svarer Sandnes:

– I samarbeidsavtalen Vålerenga Fotball har med aksjeselskapet, sitter aksjeselskapet med alle de kommersielle rettighetene, og sånn sett garanterer de for driften. Det som kan skje – og det skjedde med Lyn, for eksempel – er at aksjeselskapet går konkurs. I så fall blir spørsmålet om klubben greier å bære forpliktelsene. Da må klubben nullstille inngåtte avtaler og begynne på nytt igjen. Da rokker du veldig ved den sportslige satsingen.

Video med mål og høydepunkter: Vålerenga 2 - KFUM, 3-1

Les også: Vålerenga knuste Godset

Les også: Zajic og Samuel senket Enga

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball Invest AS sier situasjonen er alvorlig.

– Det har jo vist seg at dette ikke er liv laga uten tilførsel fra aksjonærer. For å bruke et bilde: Vi sitter nå med den samme følelsen som når vi er i nedrykksposisjon. Bare at den nå er knyttet til økonomien og ikke pengene, sier han til Dagbladet.

Utfordringer

Sandnes mener klubben har to økonomiske utfordringer.

– Den kortsiktige heter likviditet, og den mangler vi. Vi vet dermed ikke om vi klarer å drifte skuta fra dag til dag. Vi jobber konstant med å holde ting flytende. Så har vi den langsiktige, som handler om 2015. Hvis vi ikke klarer å få på plass en plan hvor inntektene er større en kostnadene, er det umulig for oss å få investorer til å danne et nytt AS, sier Sandnes.

VIF ligger på fjerdeplass i eliteserien. (©NTB)

SAMLESIDE: Vålerenga Fotball

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag