Vålerenga jakter bråkmakere

 

  Foto: Foto: Ine-Elise Høiby

Forrige søndag ble det bråk mellom Vålerenga- og Brann-supportere. Nå jakter Vålerenga bråkmakerne.

OSLO: Både før og etter den dramatiske kampen mellom Vålerenga og Brann var det bråk mellom supportere.

Les også: Politiet brukte tåregass mot fotballsupportere

Vålerenga skriver i en pressemelding at de tar sterk avstand fra alle former for vold, trusler og diskriminering.

Har valgt dialog

Klubben har i en årrekke jobbet med ulike problemstillinger i forhold til et fåtall av supportere. I alle år har de valgt dialog, i tillegg til individuelle utestengelser for klare brudd på klubbens interne regler. Klubben har valgt inkludering fremfor ekskludering.

– Vålerengas viktigste og mest tydelige budskap til de personene som dessverre velger oppsøkende vold mot likesinnede knyttet til fotball, har vært å ikke utsette uskyldige barn, familier eller tredjepart, skriver daglig leder Stig-Ove Sandnes i pressemeldingen.

Les også: Kjetil Rekdal om Viking-kampen, overgangssaken og ny spiller

Klubben vet at det har vært en rekke episoder med fotballbråk som har blitt koblet mot Vålerenga miljøer i snart 10 år. Tidligere har dette skjedd på en åker, på gatehjørnet eller andre lignende steder.

Flere gråt åpenlyst

– Episoden som som skjedde sist søndag etter kampen mot Brann utenfor Ullevaal Stadion, er for klubben et historisk vendepunkt. Bråket ble bevisst utført mens små unger, familier og besteforeldre var vitner. Noen gråt åpenlyst og flere valgte å droppe kampen og komme seg hjem, forteller Sandnes.

Vålerenga opplyser om at det før kampen mot Brann var det 17 utestengte. Klubben legger nå ned et betydelig arbeid for å identifisere de bråkmakerne som deltok i bråket før kampen mot Brann. De ønsker å ekskludere bråkmakerne i lang tid.

Klanen enig

Klanen synes det er bra at Vålerenga fotball nå tar tak i dette på en klar måte, direkte med de det måtte gjelde.

– Utviklinga i det siste, med fullstendig mangel på de gamle "reglene" for slåssing velkledde menn i mellom er bare trist og til syvende og sist feigt. Klanen har svært liten sans for vold som del av supportervirksomheten, sier Christian Kjellsen som er talsmann i Klanen.

Dette har de siste 15 årene stort sett foregått utenfor selve arrangementet.

– Det har vært en katt- og mus lek mellom politi og de med denne interessen. Når det blir den type dritt som på søndag, skjønner jeg veldig godt at klubben er nødt til å reagere. Klanen stiller seg 100 prosent bak hovedessensen i pressemeldinga "Det skal alltid være trygt å gå på kamper uansett hvor du er i Norge, sier Kjellsen.

– Tilskuertallene er ille nok som de er, grunnet mange andre grunner, vi trenger ikke en til, legger han til.

Kjellsen lover en god busstur fra Bohemen klokken 01.00 natt til søndag med destinasjon Stavanger.

– Jeg garanter meget god stemning, liflige toner og positiv supporterkultur tur/retur Stavanger – uansett resultat, nesten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.