*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga kjørte over Lillestrøm

2-0: Vålerenga slo Lillestrøm 2-0 i årets første oppgjør. Her fra en tidligere kamp. Arkivfoto Foto: Unknown

Vålerenga tok første stikk mot Lillestrøm i 2014, etter 2-0 i treningskampen på La Manga.

LA MANGA: Spissene Morten Berre og Vidar Örn Kjartansson scoret hvert sitt mål i årets første kamp mellom de to erkerivalene. Dermed ble et en fortjent seier i en kamp der Vålerenga var det førende laget.

– Den første timen av kampen er helt klart det beste vi har spilt i år, vi orker mye og har noen fantastiske angrep i tillegg, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til vif-fotball.no.

Rekdal påpeker at dette var første treningskamp med tilnærmet toppet lag, og han konsaterer at kampen ga langt flere plusser enn minuser.

– Vi utfordret oss selv på en del ting før kampen, så dette var en god fotballkamp mot et lag som alltid er vanskelig å slå, sier Rekdal.

VI FULGTE KAMPEN MELLOM VÅLERENGA OG LILLESTRØM LIVE HER!

To mål på tre minutter

På en ganske så god gressbane på spanskekysten avgjorde Vålerenga kampen i løpet av tre minutter i andre omgang.

Den første scoringen kom etter en corner da det var gått 60 minutter. En kort corner mot første ble avverget, men slått inn igjen av Ali Iqbal. Den endte hos Sivert Heltne Nilsen som traff en Lillestrøm-spiller på streken, returen kunne Morten Berre enkelt pirke i mål.

Tre minutter senere var det godt treff fra Oslo-klubbens nye islandske spiss som sørget for at Lillestrøm-keeper Arnold Origi måtte kapitulere. Fra hjørnet av 16-meteren limte Vidar Örn Kjartansson ballen i det lengste hjørnet.

SE VIDEO: Vålerenga seriemestre for 29. gang!

Skuffet trener

Lillestrøm-trener Magnus Haglund var naturlig nok mindre fornøyd enn Kjetil Rekdal etter kampen.

– Vi manglet flyt offensivt. Moryke Fofanas løp i bakrom stemte ikke helt. Og uten Erling Knudtzon som spiss ble laget dårligere. Vi fikk heller ikke brukt egenskapene som Fofana har som kantspiller, samtidig som trykket inne i boksen var godt nok, oppsummerer Haglund.

Lillestrøm-veteran Frode Kippe, som før oppgjøret forventet litt ekstra trøkk siden Vålerenga var motstander, synes også det var fortjent at laget fra Oslo stakk av med seieren.

– Det første målet kom etter en dødball og den skal vi renske unna. Så får de den andre scoringen rett etterpå og da gjorde vi det vanskelig for oss selv. Vi tapte fortjent, sier Kippe.

Sjansefattig

Første omgang var en kjedelig affære. Sett med Lillestrøm-øyne var den også helt uten sjanser. Moryke Fofana kom nærmest det som kan kalles en stor mulighet da han ble spilt fri og skjøt over fra spiss vinkel inne i 16-meteren.

Vålerenga var heller ikke lynfarlige før pause. Morten Berre fikk til en god heading etter 18 minutter på et et frispark, men Arnold Origi var raskt nede og reddet forsøket.

Like før pause satte Ali Iqbal ballen i mål for Oslo-laget, men venstrebacken var i offside da han mottok ballen inne i 16-meteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag