RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl, avviser at Oslo-fotballen har mislyktes med integreringsarbeidet, og viser til at klubben har tatt et tydelig standpunkt mot rasisme. Her fra cupkampen tidligere denne uka.
Daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl, avviser at Oslo-fotballen har mislyktes med integreringsarbeidet, og viser til at klubben har tatt et tydelig standpunkt mot rasisme. Her fra cupkampen tidligere denne uka. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Vålerenga-leder slår tilbake mot innvandrer-hets

Sist oppdatert:
Avviser at Oslo-fotballen mislykkes med integrering.

VALLE: - Vi ser ikke på spillerne som representanter for en kultur, en religion eller noe annet, gjerne skummelt. Vi ser på spillerne som representanter for Vålerenga Fotball. Og stiller krav om oppmøte og engasjement. Og holdninger.

Det skriver daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl i en gjesteblogg på dittOslo.no torsdag

Skallet ned motspiller
Bakgrunnen for bloggen er saken der en Ski-trener onsdag langet ut mot Oslo-fotballens integreringsarbeid. Eller mangel på sådan.

- De fremmedkulturelle lagene lager så mye problemer at det nå snart må være nok. Jeg har alltid hatt et åpent syn på innvandrere, men nå har det blitt så mange episoder at jeg faktisk må jobbe med meg selv for ikke å stigmatisere dem. Det gjelder ikke alle, men svært mange har en total mangel på respekt. Fotballen i Oslo har spilt fallitt, og har ikke lyktes med å være et sted for integrering, sa Ski-trener Stein Rasch i et intervju med Østlandets Blad, som Nettavisen dittOslo gjenga.

Uttalelsen kom etter at en av Raschs spillere ble skallet ned i en 4. divisjons-kamp mot Klemetsrud. En av Klemetsrud-spillerne skal angivelig ha gått til uprovosert angrep på Ski-spilleren.

Les også: Anmelder motspiller etter å ha blitt skallet ned på fotballbanen

- Rister på hodet
Klemetsrud har i ettertid beklaget hendelsen, og sier at de vil ta grep.

Morten Grødahl, daglig leder i Vålerenga Fotball.

Vålerengas daglig leder mener likevel det er uakseptabelt av en trener å lange ut mot hele Oslo-fotballen, og anklage dem for å ha spilt fallitt.

- Vi synes vi har lyktes. Ski-trener Stig Rasch derimot, synes Oslo-fotballen har spilt fallitt. I integreringsarbeidet, av alle ting. Sånne utsagn rister vi på hodet av, her på Valle, skriver Grødahl i gjestebloggen.

LES HELE BLOGGINNLEGGET HER: «En trener fra Ski»

- Aldri greit med generalisering
Han får også støtte av Antirasistisk senter, som mener det er uholdbart å angripe hele Oslo-fotballen.

- Dette var en tåpelig og generaliserende utblåsning. Fotballen er en del av oppveksten til svært mange ungdommer i Oslo, også med minoritetsbakgrunn. At Ski har hatt noen dårlige erfaringer med enkeltspillere med minoritetsbakgrunn, gjør det aldri greit med generaliseringer som dette, sier leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen til dittOslo.no.

Les også: Student i fengsel for NAV-svindel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere