RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga måtte selge González


Vålerenga og Kjetil Rekdal måtte selge Giancarlo González på grunn av økonomien.(Arkivfoto: Christian Haksø)
Vålerenga og Kjetil Rekdal måtte selge Giancarlo González på grunn av økonomien.(Arkivfoto: Christian Haksø) Foto: Christian Haksø
Vålerengas trener Kjetil Rekdal bekrefter at salget av Giancarlo González var økonomisk motivert.

VALLE: Rett før treningskampen mot Stabæk 22. februar kom sjokkmeldingen om at Giancarlo González var blitt solgt til MLS-klubben Columbus Crew. Stopperen fra Costa Rica kom til Vålerenga før 2012-sesongen. Han hadde to år igjen av kontrakten med Vålerenga.

– Vi har en økonomi som gjør at vi må selge når det er riktig å selge. Man kan selvsagt diskutere om det er riktig tidspunkt, men det vil vi aldri få et riktig svar på, forteller Rekdal.

Vålerenga sliter med økonomien, og overgangen til González vil føre til at presset på økonomien i klubben blir mindre.

– Den prisen vi fikk og den lønna han hadde, gjør at vi lettet litt på trykket på budsjettet for 2014. Men vi er langt derfra til å være i mål, sier Rekdal.

VIF-treneren vil ikke opplyse overgangssummen for González, en ifølge skattelistene hadde spilleren i 2012 en skattbar inntekt på kroner 978 501.

Kommentar: Forskjellen mellom topp eller flopp for Vålerenga

Ingen erstatter

Rekdal har ingen tro på at det kommer nye spillere til Valle før seriestart.

– Skal vi få inn noen, så må vi ha hjelp utenfra. Vi har fortsatt en utfordring med økonomien. Det må folk forstå, sier Rekdal

– Vi kan ikke drømme om millionsigneringer med millionlønninger i Vålerenga. Nå vi må gjøre så godt vi kan med det vi har. Det ser ganske lovende ut, sier han.

Vålerenga-treneren tror Sivert Heltne Nilsen og Niklas Gunnarsson kommer til å bli to store forsterkninger. Han mener også Vidar Örn Kjartansson og Alexander Mathisen ser lovende ut. Rekdal håper Diego Calvo og Daniel Fredheim Holm presterer bedre i 2014 enn hva de gjorde i fjor

Herman Stengel er også ny i Vålerenga. Kjetil Rekdal beskriver han som talentfull. Vålerenga har også løftet flere unge og gode spillere fra egen stall.

– Vi har nok av gode spillere med et brukbart og fornuftig utgangspunkt. Nå må vi få de opp på et høyest mulig nivå. Der ligger nok den største utfordringen, fastslår Rekdal.

Fortsatt sportslige utfordringer

Kjetil Rekdal er fornøyd med treningsleiren og kampene på La Manga. Vålerenga slo både HamKam (3–2) og Lillestrøm (2-0).

– Vi hadde et ungt lag som startet mot HamKam. Det var bevisst, og vi så at det ble for tynt. I løpet av kampen gjennomførte vi noen planlagte bytter, og bytter for å forsterke laget siden vi ikke var helt fornøyd. Andre omgang var grei, sier han.

Mot Lillestrøm klarte Vålerenga å unngå at motstander scorer. Det likte «Reka». Han mener ti kamper i løpet av en sesong der laget holder «nullen» er godt nok.

– Å holde nullen er et av temaene vi har. Dette betyr ikke at vi skal ha alle mann innenfor 16-meteren, men det er viktig at vi gjør jobben hjemover, er konsentrert på dødballer mot og ikke blir tatt på individuelle feil som sløvskap og slurv. Det hadde vi mye av i fjor, sier Rekdal.

– Det kan bli mange poeng dersom vi holder «nullen» lengre, og får scoret det første målet, sier han.

Roser ny islandsk spiss

Vidar Örn Kjartansson kom til Vålerenga før denne sesongen. Spissen scoret ikke i de tre første treningskampene, uten at dette stresset Rekdal.

– Jeg vet at han kommer til å score mål. Når han får målsjanser, så setter han en stor andel, sier han.

– Det er viktig å gi ham tid, tillit og den støtten han trenger bakfra på banen. Vi må få folk rundt ham, så kommer dette til å bli bra. Han har gjort en god jobb i vinter. Han skal omstilles fra den islandske serien til Tippeligaen. Det ser veldig lovende ut.

Lørdag klokken 16 møter Vålerenga seriemester Strømsgodset i Drammen på Marienlyst. Den kampen kan du se direkte på dittOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere